Peter Handzuš Krimi

Cesty v PSK sú zjazdné, na niektorých sa však vytvárajú snehové jazyky

Cestné komunikácie na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sú dnes zjazdné, na mnohých miestach sa však nachádza vrstva kašovitého snehu. Vodiči by mali vo viacerých lokalitách rátať aj so silnejším vetrom a následným vytváraním snehových jazy

„Na cestách v Prešovskom kraji sa pohybujú teploty od –7 stupňov Celzia do nuly, sneženie evidujeme vo všetkých oblastiach okrem regiónu Vranov nad Topľou,“ informoval TASR Tomáš Lažo z dispečingu Správy a údržby ciest PSK.
Dodal, že cesty prvej triedy sú prevažne mokré a vo vyšších polohách sa na nich nachádza vrstva kašovitého snehu do jedného až troch centimetrov. Na úsekoch druhej triedy sa nachádza dvoj- až päťcentimetrová snehová vrstva.
Podľa Lažových slov fúka silný vietor pod Tatrami pri Štrbe a Šuňave. Na danom úseku momentálne pracuje snehová fréza, keďže sa posýpacím vozidlám nepodarilo do rána túto cestu sprejazdniť.
Snehové jazyky sa vytvárajú na cestách 1/18 pri Jánovciach a 1/67 Matejovce – Veľká Lomnica. „Nachádzajú sa aj pri obci Lendak,“ uzavrel Lažo.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM