Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Chalani z východu to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!

Východniari opäť ukazujú svoju kreativitu. Tentokrát v podobe skladby, ktorá má zaujímavý náboj, s nápaditým klipom. Kristián Dufinec & Iconito to odpálili na plná hrdlo. Bude z toho hit?

Ilustračný obrázok k článku Chalani z východu to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!
Zdroj: Dnes24.sk

Úspech mladých východniarov

Tohtoročnou hudobnou lastovičkou zo stajne Warner Music má byť debutový album mladej skupiny Kristián Dufinec &Iconito. Mladí východniari svoju prvotinu avizujú aktuálnym singlom Za Karpatským lesom, ku ktorému natočili emotívny videoklip „Myslím, že sa nám plní sen. Minulý rok sme si pripravili dva videoklipy a prvý z nich k pesničke Za Karpatským lesom, ponúkame práve dnes,“ pozýva k pozretiu si novinky Kristián Dufinec, ktorý pôsobí aj v umeleckom súbore Lúčnica ako sólista. Okrem toho, že má rád folklór, pustil sa so svojou skupinou Iconito do tvorby vlastných piesní.

Pamätáte si na Chcem zmenu?

Na internete zaujali pesničkou Chcem zmenu, ktorou povzbudzovali mladých ľudí, aby sa zúčastnili prezidentských volieb. Je nutné podotknúť, že nepodporovali žiadnu z politických strán. Súvisí to s tým, že sa títo chalani radi venujú vo svojej hudobnej tvorbe spoločenským témam a presne v tomto trende prichádzajú so svojou novou skladbou Za Karpatským lesom. „Text hovorí o ľuďoch, ktorí sú často znechutení niečo podniknúť, aj keď by to mohlo byť pre ich vlastné dobro, pretože zakaždým narazia na prekážky a boja sa vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.“

Texty Kristiána Dufinca

Práve texty Kristiána Dufinca, na ktorých kapela stavia, sú o pravde a uveriteľnosti. Nejde o náročné básnické obraty, naopak, zakladajú sa na priamočiarosti a jazyku súčasného človeka. Hudobne sa novinka vyznačuje emotívnou melodickosťou, ale na albume, ktorý vyjde v jari tohto roka, sa objavia žánrovo pestré skladby. Videoklipy kapely vkusne vizualizujú texty piesni a vyjadrujú pozitívny vzťah k slovenskému folklóru.

„Sme ovplyvnení našou tradíciou, čiže folklórom, ktorý je jednou z najcennejích veci, ktoré u nás máme. Túto našu ľudovosť sme zakomponovali do pesničky Chcem zmenu a myslím, že je to cesta ako sa odlíšiť a zároveň priznať k tomu, odkiaľ sme a aké hodnoty vyznávame,“ dodáva Kristián Dufinec.

Môže vás zaujímať:

Vypic a žic: Pravý východniarsky HIT, blavákom budú chýbať titulky :) VIDEO

Michalovčan spieva o ženách, ktoré prehliadame: Kristián Dufinec so svojou kapelou Iconito chcú zmenu

Východniarske výrazy, ktoré majú zmysel aj v angličtine: Top pojmy, na ktoré určite odteraz nezabudnete :)

Východniari a ich nový hit, bude lámať rekordy?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM