Monika Vengrínová Samospráva

Chce zmenu a do volieb ide ako nezávislý: Poprad už pozná aj posledného kandidáta na primátora

Svoju kandidatúru na post primátora mesta ohlásil na stredajšej tlačovej konferencii piaty kandidát. Ján Pahut ide do volieb ako nezávislý a svoje rozhodnutie odôvodnil potrebou zmeny v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Chce zmenu a do volieb ide ako nezávislý: Poprad už pozná aj posledného kandidáta na primátora
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Myslím si, že Poprad potrebuje zmenu. Minulosť sa ovplyvniť nedá, ale dá sa zmeniť budúcnosť,“ uviedol na margo dôvodu svojej kandidatúry Ján Pahut a dodal, že do volieb ide najmä preto, aby zabezpečil transparentné financovanie športu, zabránil tomu, aby mesto ovládali developeri, vrátil dôveryhodnosť mestskému úradu, aby skoncoval s predajom mestského majetku či riešil infraštruktúru v meste.

Na post primátora kandiduje ako nezávislý, pričom kandidovať na miesto poslanca nebude. Podľa jeho slov si je vedomý, že samotný primátor opraty v rukách nedrží, preto potrebuje podporu zo strany poslancov. „Podporu mám, ale nemám záujem kupovať poslancov. Podľa mňa, poslanci by nemali zastávať pozície vo firmách, ktoré patria pod mesto. Pretože tým, že sú niekomu zaviazaní, strácajú svoju nezávislosť a slobodu,“ myslí si Pahut.

Posledný z kandidátov sa tiež netají svojou straníckou minulosťou, keď pôsobil v Komunistickej strane Československa. „Ja som sa k svojej straníckej minulosti priznal, nevidím dôvod, prečo by som to mal zatajovať. Nebol som funkcionárom, len radovým členom a aspoň som mohol povedať, čo si myslím, aj keď som mal pre to občas problémy,“ dodal Pahut s tým, že zo strany ho vyhodili ešte za revolúcie v roku 1989.

Ján Pahut - tlačová konferencia
4
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM