Martin Sýkora Krimi

Chceli si vytlačiť vlastné peniaze: Pokus v Liptovskej Tepličke nevyšiel

Peňazí pravdepodobne nikdy nie je dosť. Trojica pánov z Liptovskej Tepličky sa rozhodla, že svoj problém vyrieši skutočne originálne. Policajti to vyriešili klasicky.

Ilustračný obrázok k článku Chceli si vytlačiť vlastné peniaze: Pokus v Liptovskej Tepličke nevyšiel
Zdroj: pixabay

Popradský vyšetrovateľ obvinil počas uplynulého víkendu zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov 43-ročného Popradčana a dvoch mladíkov vo veku 17 a 19 rokov z Liptovskej Tepličky, okres Poprad.

„Počas piatkového (23.3.) popoludnia sa obvinená dvojica stretla na zastávke autobusu v Liptovskej Tepličke a dohodli sa, že zlepia dva kusy papierikov, na ktorých z lícnej strany bola vyobrazená farebná reprodukcia bankovky o nominálnej hodnote 200 eur,“ vysvetlil prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Potom, čo papieriky zlepili k sebe rubnými stranami, tak aby bankovka vyzerala ako pravá, všetci traja odišli autobusom do Svitu. V jednom z papierníctiev si následne jeden kúpil zapaľovač, druhý USB kľúč a tretí si dal prefotiť jeden listinný doklad. „Za tento tovar a prefotenie zaplatili predmetnou bankovkou, ktorú predavač v papierníctve riadne prijal a vydal im z nej výdavok,“ doplnil Džobanik. Pre policajtov nebol problém trojicu zadržať. „Ešte v ten deň polícia všetkých troch zadržala, pričom najstarší z obvinených bol po vznesení obvinenia umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ uzavrel hovorca. Zvyšní dvaja obvinení boli po vykonaní potrebných procesných úkonov prepustení a stíhaní budú na slobode.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM