Tlačové správy

Chcete na vykurovaní ušetriť až 33%? Čítajte a vyhrajte 150 EUR na nákup v KINEKUS Poprad

Vykurovacia sezóna sa pomaly rozbieha a mnohí začínajú uvažovať nad kúpou nových kachlí, či sporáka. Či však už máte v tomto smere skúsenosti alebo nie, každá rada padne vhod. Ako si teda vybrať správne, na čo si dať pozor, či ako ušetriť až 33% dreva?

Ilustračný obrázok k článku Chcete na vykurovaní ušetriť až 33%? Čítajte a vyhrajte 150 EUR na nákup v KINEKUS Poprad
Zdroj: Dnes24.sk

Pri kúpe nového modelu sa ako prvá vynára otázka jeho výkonu. Tu však záleží nielen na objeme vykurovaného priestoru, ale i na jeho tepelnej izolácii. Kým pri dome postavenom z pórobetónových tvárnic bez dodatočného zateplenia sa dá orientačne povedať, že na vykúrenie miestnosti o veľkosti 8×6 metra a s výškou stropu 2,5 metra bude potrebný tepelný výkon minimálne 5,5 kW, kvalitne zateplené priestory znižujú potrebu tepelného výkonu kachlí a sporákov.

Ak potrebujete dobrú radu, príďte do Kinekus Poprad, kde na Vás čaká na ploche 1200m2 široký sortiment domácich potrieb, záhradného, stavebného a ďalšieho náradia, železiarstva, potrieb pre dom, byt, stavbu, dieľňu a záhradu.

Ako zabrániť „vyleteniu“ tepla von komínom

„V prípade, že chceme „zvýšiť“ výkon a zúžitkovať aj teplo odchádzajúce do komína, môžeme použiť výmenník tepla. Jeho výrazne väčšia výmenná plocha nám do miestnosti odovzdá podstatnú časť tepla, ktoré by inak „vyletelo“ von komínom,“ vysvetlil Slavomír Kuchár z KINEKUS Poprad. Vďaka výmenníku je tiež možné pripojiť aj na tieto „piecky“ vodné radiátory a tak rovnomernejšie vykúriť viac miestností. Ich čiastočnou nevýhodou však, podľa Kuchára je to, že voda v nich musí byť aj v lete, je preto potrebné, aby bola vytvorená ochladzovacia slučka, ktorá zabráni prehriatiu vody, pričom ňou môže byť aj dostatočne veľký bojler. To v letnom období umožňuje ohriať si vodu i na iné účely. V Kinekus Poprad si môžete kúpiť sporáky s výmenníkom už od 528,33 EUR.

Kúriť drevom, či uhlím?

A čím v kachliach, či sporáku vlastne kúriť? Ide to len s drevom alebo je možné i použitie uhlia? Odborník vysvetlil, že to závisí od jednotlivých výrobcov, preto je dôležité prečítať si návod na používanie. Mnoho výrobcov však, podľa neho, umožňuje len kúrenie drevom, nakoľko uhlie, najmä čierne, má výrazne vyššiu tepelnú účinnosť a jeho použitie môže spôsobiť vážne poškodenie sporáka alebo kachlí a výrazne zvýšiť požiarne riziko. V každom prípade príďte do Kinekus Poprad, kde Vám poradíme s výberom vhodného sporáku alebo kachlí.

Čarovná mriežka znižuje spotrebu

Čo však možno, naopak, znížiť, je spotreba dreva v sporákoch, krbových kachliach či krboch. A to až o neuveriteľných 33%. Slúži na to čarovná mriežka vyrobená zo špeciálnych materiálov využívaných v raketovom priemysle. „Vlákna mriežky vytvárajú priepustnú sieť, vďaka ktorej prichádza k lepšiemu rozloženiu vzduchu prúdiaceho k palivu a tým účinnejšiemu horeniu. To je pomalšie ako pri bežných roštoch. Súčasne cez mriežku neprepadáva rozpadnuté drevo, takže všetko dokonale prehorí a do popolníka padá iba „prach“,“ ozrejmil Slavomír Kuchár a dodal, že ide skutočne o revolúciu vo vykurovaní.

Výhodami čarovnej mriežky je jej jednoduché a opakované použitie, plná recyklovateľnosť, či životnosť až päťsto hodín. Okrem toho mriežka znižuje emisie CO2, znižuje zanášanie komína, zvyšuje účinnosť horenia a v neposlednom rade šetrí čas i peniaze tým, že spotrebúva menej paliva.

Túto čarovnú mriežku kúpite v Kinekus Poprad len za 19,90 EUR. Okrem sporákov a kachlí tu nájdete rôzne iné doplnky pre vykurovanie, od rúr cez kolená až po komínové čistiace doplnky, a tiež náradie a širokú ponuku pre dom či záhradu. Až 12000 položiek pod jednou strechou. Kinekus Poprad – najlepšie ceny vykurovacej techniky v regióne.

Vyhrajte poukážky na nákup v KINEKUS Poprad

Váš nákup v popradskom KINEKUSe môže byť až o 150 eur lacnejší. Stačí, ak sa zapojíte do našej súťaže a správne odpoviete na súťažné otázky najneskôr do 9.11.2015.

Otázka č. 1 Aká je cena najlacnejšieho sporáku s výmenníkom v Kinekus Poprad?
Otázka č. 2. O koľko percent môže znížiť spotrebu dreva použitie čarovnej mriežky?
Otázka č. 3 Akú plochu má Kinekus Poprad v OC Kriváň?

Odpovede na otázky nájdete v našom článku.

Ceny v súťaži s KINEKUSom:

1. cena: Nákup v KINEKUS Poprad v hodnote 150 eur
2. cena: Nákup v KINEKUS Poprad v hodnote 100 eur
3. cena: Nákup v KINEKUS Poprad v hodnote 50 eur

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Chcete na vykurovaní ušetriť až 33%? Čítajte a vyhrajte 150 EUR na nákup v KINEK
29
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM