Peter Handzuš Tlačové správy

Chcete sa cítiť vo svojom tele príjemne? Vieme, ako začať

Každý z nás sa raz ocitne v bode, kedy si uvedomí svoje skutočné ja a svoje telo! Prečo nepoznať triky, ako ho zmenšiť, hoci aj o – 10 kg???

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa cítiť vo svojom tele príjemne? Vieme, ako začať
Zdroj: Dnes24.sk

… ako ste to mysleli?
- Tak ako som povedala ☺ Každý z nás sa raz ocitne v bode, kedy si začne uvedomovať svoj život, seba, svoje telo a hlavne význam a hĺbku týchto slov. Životné skúsenosti – či už pozitívne, ale hlavne tie negatívne nás raz prinútia zastaviť sa a hľadať svoje miesto … a potom aj spôsob, ako tomu svojmu telu pomôcť!

Pracujete v oblasti chudnutia, zdravia, meníte ľuďom život… Je to ľahké?
- Tak ako moji klienti, aj ja som sa ocitla v situácií, kedy som si uvedomovala, že musím podniknúť zmenu. Rozhodnúť sa. Vybrala som si krásne povolanie. A to vďaka skutočnosti, že aj mňa samotnú trápilo takmer 40 kg navyše. Nájsť vôbec silu a odvahu riešiť to. Hľadať informácie, čeliť posmeškom, precítiť to všetko na vlastnej koži… Krásne od začiatku, krok po kroku až do konca .. A vždy je na výber!

Kedy a akí klienti vyhľadávajú vás?
- Ja mám úžasných klientov a stále sa smejem nad tým, že nás nájde ten, kto chce a v pravý čas. Paleta klientov hrá všetkými farbami! Od tých, ktorých k tomu donútili práve negatívne životné skúsenosti – napr.podlomené zdravie. Ale aj tí, ktorým vadilo, že to ich telo sa zaguĺacuje a odmieta poslušnosť… Prax mi ukazuje, že začíname byť pokrokovou spoločnosťou ☺ čoraz viac ľudí myslí hlavou a myslí preventívne – vyhľadá nás preto, lebo sa chcú cítiť lepšie, uvedomujú si zodpovednosť voči rodine – myslia teda na svoje zdravie a vitalitu. Mnohí z mojích klientov sa roky pokúšajú svoj život a hlavne návyky v obslati stravovania meniť, chudnúť, no nedarí sa, alebo ide o krátkodobý efekt.

Aké riešenie riešenie máte vy? Ako s klientom pracujete v K-vital?
- V tomto prípade to rozhodnutie, že chcem niečo zmeniť musí prísť od klienta. Množstvo energie, entuziazmu časom začne klesať, kontrolky sa rozsvietia. Prejaví sa únava, nechuť, zistíme, že sme negatívnejší a nepomáhajú ani tie najtajnejšie “mantry” , neskôr sa ozve telo samotné – podlomené zdravie, zaoblené tvary alebo aj naopak, podvýživa … skrátka chatrajúce telo aj myseľ. Chybička “se vloudila” ….

Človek začne vyhĺadávať pomoc a zväčša máme tendenciu siahať po rýchlych formách. Jednou z nich je aj to, že človek sa pustí do práce na sebe, začne cvičiť, zdravšie sa stravovať ….. Ako dlho vydrží? Chce zmeny hneď a tie nie a nie prísť. Siahame po “urýchľovačoch” – spalovače, diéty, zázračné nápoje, tablety…..

Dnešný človek je sčítaný a múdry. Literatúra, internet…. všade je možné dostať sa k informáciám. Objednať si možné aj nemožné priamo domov … vybrať si však pre seba to najlepšie chce nadhľad, množstvo času a pozorovania sa, trpezlivosti a tiež podpory! Dá sa povedať, že informácií je toľko, až z toho “hlúpneme”! Pretože sa zamotávame, dezorientujeme….

Našu prácu možno jednoducho prirovnať napríklad k navigácii do auta

Prečo si ju radi zabezpečujeme do auta?
- Naťukáme ŠTART – CIEĽ , tešíme sa z toho, že nás spoľahlivo dovedie do cieľa. V konečnom dôsledku sa nemusím hrabať v starých atlasoch, kupovať nové mapy – šetrí nám množstvo času! Aj tu sa však musíme na chvíľku posadiť a nastaviť ju, zistiť, či je aktualizovaná, či je schopná upozorniť nás na zmenu značení v doprave, kolóny …. Aj pred samotnou cestou si navigáciu potrebujem nastaviť: Chcem ísť najrýchlejšou cestou? Chcem ísť po cestách nespoplatnených? Chcem ušetriť palivo? ….. Ak to neurobím, môžem sa dostať aj do slepej ulice! Rozumný človek si vyberá kvalitnú a overenú značku navigácie. Prináša to výhody! Obnovu dát, aktualizácie….

Tak je to so všetkým – aj so zmenou životného štýlu, s chudnutím a ozdravovaním.
- Ak človeku pomôžeme nastaviť trasu – ukázať mu možnosti a cesty, sám si môže vybrať tú, po ktorej si trúfa ísť. Našou úlohou je nastaviť mu cieľ, natankovať mu kvalitné palivo, predvídať, pripraviť sa na akúkoľvek situáciu, viesť ho bezpečne do cieľa. Cestu poznáme, neustále monitorujeme aj šoféra – teda klienta a každý výjazd do úspešného cieľa plánujeme hlavne na základe jeho vlastných pocitov a našich skúseností a vedomostí. Chce to však ešte jednu maličkosť ☺ – Pripútať sa! Ideálne ja, keď navzájom – vtedy je to silnejšie!

Na vašich Fb profiloch a webe je množstvo referencií klientov a výsledky sú prekvapujúce! – 15, 30, 42 kg – to znie rozprávkovo!
- Áno znie, no vedzte, že každý a jeden takýto krásny výsledok je spojením práce nás a hlavne klienta. Pre nás je obrovskou výhodou to, že organizmus dokážeme detailne diagnostikovať, cez odbery krvi zistiť, ako metabolizmus človeka pracuje a nastaviť jedálny plán tak, aby viedol k očakávanej zmene! A ak som spomenula to, že klienta chceme viesť bezpečne – aj my máme za sebou tím odborníkov a lekárov, ktorý spoločne s nami klienta neustále monitorujú. Každý a jeden detail, zdravotná anamnéza, možnosti a schopnosti klienta, je braný do úvahy. Potom to nie je zázrak – ale prirodzená úprava metabolizmu.

Je úžasné, že klientov doslova učíte, ako správne variť a kombinovať potraviny.
- To je ☺ Keby som vás niekedy pozvala do svojej kuchyne – kde to všetko vzniká! Pretože každé a jedno jedlo, každý a jeden recept sama pripravím, navarím, odskúšam, dochutím …. Pokladám to za česť aj povinnosť! Iba tak to môžem odovzdávať ďalej! Milujem to a hlavne viem, že to môže pomôcť aj ostatným. Takže ak niekto od nás dostane jedálny plán a odporúčania, poskytneme mu aj jednoduché, nenáročné rady, triky, samotné recepty, ktoré si vie kedykoľvek pripraviť. Aj v decembri pripravujeme project “Kúzla v tvojej kuchyni” – teším sa, že K-vital academy si získala svojich priaznivcov a pozvanie platí pre každého, kto chce vedieť pripraviť rýchle, zdravé a chutné jedlo pre seba a svojich blízkych!

Dvere do K-vital sú vám otvorené!

Chcete sa cítiť vo svojom tele príjemne? Vieme, ako začať
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM