Peter Handzuš Rôzne

Chcú viac Maďarov na svahoch

Lyžiarske strediská na Slovensku bojujú o maďarských turistov

Webové stránky v maďarčine, personál so znalosťou maďarčiny a dvojjazyčné názvy vrátane jedálneho lístka sa už stali bežnou súčasťou niektorých lyžiarskych stredísk na Slovensku, ktoré v minulosti zvykli vyhľadávať turisti z Maďarska.
Slovensko totiž v nepriaznivej zimnej sezóne 2009/2010 zaznamenalo pokles maďarských lyžiarov na horách. Aktívnym prístupom sa prevádzkovatelia lyžiarskych stredísk usilujú situáciu zvrátiť a zlepšiť návštevnosť z Česka, Maďarska a Poľska. V rámci zimnej ponuky pripravili širšie balíky produktov cielených pre zahraničných hostí, pre hostí z Maďarska tak urobili napr. Tále, Donovaly, Štrbské Pleso a Kubínska Hoľa.
Zároveň Tále a Donovaly, ale aj Banskobystrický samosprávny kraj, mestá Vysoké Tatry a Spišská Nová Ves a obce Štrba, Oščadnica a Demänovská dolina sa pokúsia maďarských návštevníkov získať na zimný pobyt v rámci veľtrhu Hó Show 2010 v Budapešti (12.-14.11.). V stánku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) predstaví tak svoju zimnú ponuku 12 subjektov z odvetvia turizmu.
„O prilákanie návštevníkov do stánku SACR sa postará orchester Zlaté husle a ponuka gastronomických špecialít a animačných aktivít pre deti,“ uviedla pre TASR zahraničná zástupkyňa SACR v Budapešti Soňa Jelínková. Zaujímavou atrakciou bude lyžiarsky trenažér, ktorý si budú môcť návštevníci vyskúšať a myšlienkami sa preniesť na slovenské lyžiarske svahy. Svoje športové schopnosti predvedie na trenažéri akrobat Pavol Landa.
V rámci 20. ročníka veľtrhu Hó Show (Snehová šou) zorganizuje SACR tlačovú konferenciu, ktorú otvorí šéf maďarskej lyžiarskej akadémie Viktor Klausmann. O novinkách a balíčkoch služieb v rámci lyžiarskych stredísk Donovaly, Veľká Rača a Štrbské pleso bude hovoriť zástupca strediska Park Snow. Návštevníci sa môžu na veľtrhu tešiť na viaceré zimné atrakcie, akými budú napr. klzisko, lyžiarska bežkárska dráha, módna prehliadka a workshop o fotografovaní.
Súbežne s veľtrhom bude prebiehať 10. ročník výstavy Spa & Wellness. Jeho každoročná úspešnosť dokazuje, že zdravotný turizmus je najrýchlejšie sa rozvíjajúcim a stabilných segmentom cestovného ruchu, ktorý odoláva aj následkom krízy.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM