Peter Handzuš Krimi

Chlapci (15 a 16 r.) zo Spišskej Teplice klamali policajtom, tí ich obvinili z krivej prísahy

Popradskí policajti vyšetrovali lúpežné prepadnutie. Chlapci zo Spišskej Teplice v prípade figurovali ako svedkovia a starší aj ako poškodený. Mladíci sa na opakovanom výsluchu priznali, že to bol len výmysel a k žiadnemu prepadnutiu nedošlo.

Obvinený mladík (16) zo Spišskej Teplice vystupoval ako svedok – poškodený v prípade zločinu lúpeže, ku ktorej malo dôjsť 20. 3. 2012. Najskôr vypovedal, že bol v Poprade na parkovisku na Wolkerovej ulici lúpežne prepadnutý šiestimi Rómami. Tí ho mali zvaliť na zem, prehľadať a z vreciek nohavíc ukradnúť peňaženku s dokladmi a mobilný telefón.

„Nasledujúci deň pri opätovnom výsluchu, ktorému predchádzalo poučenie o trestných následkoch krivej výpovede a krivej prísahy, okrem iného uviedol, že celá jeho výpoveď z predchádzajúceho dňa sa nezakladá na pravde. Že je to všetko výmysel a uviedol následne dôvody prečo takto konal,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Trestné stíhanie pre lúpež bolo následne zastavené.

Z rovnakého prečinu obvinil včera popradský vyšetrovateľ aj 15-ročného bratranca obvineného. Ten v jeho prípade vypovedal dňa ako svedok a jeho verziu lúpeže potvrdil. Nasledujúci deň však aj on pri opätovnom výsluchu svoju predchádzajúcu výpoveď zmenil a uviedol, že sa nezakladá na pravde. „Nepravdivo mal vypovedať preto, že chcel pomôcť svojmu bratrancovi,“ dodal policajný hovorca.

poprad24/ddz

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM