Martin Sýkora Správy

Chodník od Zeleného plesa je uzavretý: Len aby ste zbytočne nechodili

Červeno značený turistický chodník od Zeleného plesa cez Veľkú Svišťovku až na Skalnaté pleso je od utorka (12.6.) až do odvolania z technických príčin uzavretý.

Ilustračný obrázok k článku Chodník od Zeleného plesa je uzavretý: Len aby ste zbytočne nechodili
2
Galéria
Zdroj: ŠL TANAPu

Dôvodom rozhodnutia o uzávere je bezpečnosť návštevníkov Tatranského národného parku. Štátne lesy TANAP-u (ŠL) ako správca turistických chodníkov museli túto obľúbenú trasu uzavrieť, keďže ju vážne poškodili víkendové prívalové dažde.

„Veľké množstvo vody spôsobilo zosuv kamenných sutín, ktoré zničili chodník na viacerých miestach, takže pohyb po ňom by mohol ohroziť životy návštevníkov tejto časti Tatier,“ uviedla hovorkyňa ŠL Martina Petránová.

Zdroj: ŠL TANAPu

„Keďže do otvorenia letnej turistickej sezóny nie je vzhľadom na rozsah poškodenia v silách Štátnych lesov TANAP-u chodník opraviť, s jeho uzáverou musia turisti pri plánovaní svojich výletov počítať aj po 15. júni, kedy sa v Tatrách oficiálne otvára letná sezóna a teda aj vysokohorské chodníky, na ktoré sa vzťahuje sezónna uzávera,“ dodala Petránová.

Návštevníkov na obmedzenia priamo v teréne upozorňujú aj informačné tabule. Štátne lesy TANAP-u o nich informujú aj prostredníctvom www.lesytanap.sk a facebookovej stránky.

Zdroj: Štátne lesy TANAP-u
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM