Peter Handzuš Správy

Chystáte sa na príchod Mikuláša? Pódium bude na novom mieste

Program, ktorého súčasťou bude rozsvietenie vianočného stromčeka i celej vianočnej výzdoby, sa bude odohrávať na pódiu postavenom na novom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na príchod Mikuláša? Pódium bude na novom mieste
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„V snahe zabezpečiť, aby Mikuláša a celý sprievodný program bolo vidieť čo najlepšie, sme sa tento rok rozhodli postaviť pódium na opačnej strane ako zvyčajne. Pódium bude stáť pri ústí ulice J. Curie v smere od tržnice na námestie. Pódium bude mierne natočené smerom k fontáne tak, aby väčšia časť námestia mala na dianie na pódiu čo najlepší výhľad,“ uviedla Zuzana Švantnerová z MsÚ v Poprade.

Deti i rodičia sa môžu tešiť nielen na samotný príchod Mikuláša, ale tiež aj na mikulášske prekvapenia, stretnutie s rozprávkovými postavičkami, fotografovanie v ateliéroch a tradičný pyromuzikálny ohňostroj.

„Príchod Mikuláša je už tradičnou akciou samosprávy, ktorá najväčšiu pozornosť pri organizovaní podujatí venuje práve rodinám s deťmi,“ doplnil popradský primátor Anton Danko.

Využite bezplatné linky MHD

Mesto Poprad v snahe zvýšiť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky ako aj eliminovať individuálnu automobilovú dopravu v tento deň ponúka bezplatnú prepravu mestskou hromadnou dopravou. Na vybraných spojoch a určených zastávkach v čase od 15:45 hod do 19:30 hod na linkách smerujúcich pred akciou do centra a následne po ukončení akcie z centra do jednotlivých lokalít tak môžu návštevníci akcie cestovať zadarmo.

Vybrané bezplatné spoje budú premávať v súlade s platnými cestovnými poriadkami. Pre zvýšenie prepravnej kapacity sú pripravené doplnkové spoje. Všetky autobusy vykonávajúce mikulášsku prepravu budú označené ako bezplatné.

Pozor na obmedzenia

V snahe zabezpečiť bezproblémový priebeh akcie bolo nevyhnutné prijať aj niekoľko preventívno-bezpečnostných opatrení.

V čase od 17.20 hod do 18.15 hod je navrhnutá uzávierka časti Námestia sv. Egídia, Ulice Popradskej brigády a Levočskej ulice od napojenia na Štefánikovu ulicu po ulicu Francisciho. Dôvodom je príprava akcie a pyromuzikálny ohňostroj.

„Z dôvodu uzávierky predmetných ulíc, bude doprava regulovaná príslušníkmi policajného zboru a príslušníkmi mestskej polície. Pre zaistenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, bude cestná svetelná signalizácia na križovatkách Štefánikova – Levočská a Štefánikova – Joliota Curie dočasne prepnutá v režime prerušovaného žltého výstražného svetla. Uzávierka bude vyznačená prenosným dopravným značením,“ uviedol náčelník Mestskej Polície v Poprade Jaroslav Marušin.

Samospráva zároveň žiada verejnosť o pochopenie a trpezlivosť v čase obmedzení, ktoré budú sprevádzať tento predovšetkým deťom určený program.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM