Monika Vengrínová Tlačové správy

Chystáte sa na TEDx? Pozrite si kompletný zoznam rečníkov

Druhý ročník svetoznámej konferencie plnej inšpirácií, výnimočných ľudí a neopakovateľnej atmosféry sa nezadržateľne blíži. Pripravený je zaujímavý program a známy je už aj zoznam rečníkov.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa na TEDx? Pozrite si kompletný zoznam rečníkov
Zdroj: Dnes24.sk

TEDx sa v konferenčnej sále Kežmarského hradu uskutoční už v sobotu 13. septembra so začiatkom o 14.00 hodine. O hodinu skôr odštartuje prezentácia účastníkov, nádvorie hradu bude pre širokú verejnosť otvorené už od desiatej dopoludnia. A známi sú už aj všetci desiati rečníci kežmarského TEDx. Ponuka príspevkov je pestrá, registrovaní účastníci si určite prídu na svoje.

  • Doktor Dodo Cikaj, sestrička Skúmavka

Klauni z občianskeho združenia Červený nos prinášajú do nemocníc trochu radosti a úsmevu. Humorom bojujú proti strachu hospitali¬zovaných malých pacientov, znižujú napätie a úzkosť spojenú s liečbou či pobytom v neznámom prostredí.

  • Dana Iliašová-Mazalová

Je absolventkou VŠVU v Bratislave. Okrem výtvarného umenia sa venuje hudbe. Je autorkou projektu Súkromný koncert, v rámci ktorého navštevovala domácnosti a koncertovala priamo v obývačkách. V súčasnosti sa venuje priateľským gestám.

  • Renáta Kaščáková

Viac ako 10 rokov pracuje v samospráve mesta Trenčín. V súčasnosti koordinuje projekt participatívneho urbanistického plánovania Trenčín si Ty, ktorého súčasťou bola medzinárodná urbanistická súťaž Trenčín – mesto na rieke, ukončená v máji 2014.

  • Gabriel Kocák

Z pomocníka v bavorskej reštaurácii sa prepracoval až do kuchýň michellinovských reštaurácií. Dnes má vlastnú reštauráciu Culinarium s výnimočnou kuchyňou. Jeho kuchyňa patrí medzí najzaujímavejšie gastronomické koncepty na Slovensku.

  • Michal Kravčík

Presadzuje a podporuje agendu Voda pre ozdravenie klímy. Jej cieľom je posilnenie environmentálnej bezpečnosti pro¬stredníctvom zodpovedného prístupu v ochrane prírodného a teda i kultúrneho dedičstva.

  • Pavlína Morháčová

Vyštudovala grafický dizajn na VŠVU v Bratislave. Od roku 2010 sa venuje projektu alternatívnej mapy Bratislavy – M_P_BA. Projekt zbiera tipy obyvateľov Bratislavy na pekné miesta formou ich subjektívnych názorov a autentických odporúčaní.

  • Pavel Petrovič

Je pedagógom na Katedre aplikovanej informatiky UK a venuje sa projektu First Lego League. Ide o najväčšiu robotickú súťaž pre mladých vo veku 10 – 16 rokov. Zúčastňujú sa na nej desaťtísíce detí na celom svete. Každý rok sú zadané presné úlohy a mladí v tímoch postavia a naprogramujú svoje LEGO roboty podľa zadania.

  • Tomáš Rafa

Absolvoval Akadémiu umení v Banskej Bystrici a Akadémiu krásnych umení vo Varšave, kde v súčasnosti pôsobí ako asistent. Vo svojich videách sa programovo zaoberá vyostrenými politicko-spolo¬čenskými témami.

  • Miro Relovský

Do sveta sa vydal, aby si splnil svoj životný sen. Motoristický nadšenec z Kežmarku dnes pracuje pre firmu, ktorá poskytuje servis továrenským tímom Ford v motoristickom kolotoči rallye podujatí a svetových rallye sérií.

  • Michal Smetanka

Okrem množstva iných aktivít sa venuje etnomuzikológii, kompo¬zícii, výrobe hudobných nástrojov a hudobnej interpretácii. Prevádzkuje súkromné múzeum hudobných nástrojov. Účastníkov TEDxKežmarok zasvätí do tajov zvukov a nástrojov z celého sveta.

Program TEDxKežmarok

13.00 – 14.00 Registrácia účastníkov
14.00 – 14.15 Ric Elias – CEO Red Ventures (video)
14.15 – 16.00 Blok 1
Gabriel Kocák – šéfkuchár
Dana Iliašová Mazalová – výtvarníčka
Pavel Petrovič – First Lego League
Michal Sandel – filozof (video)
Michal Kravčík – vodohospodár
Michal Smetanka – hudobník
16.00 – 16.20 Hudobné vystúpenie
Michal Smetanka
16.20 – 17.20 Prestávka
17.20 – 19.30 Blok 2
doktor Dodo Cikaj, sestrička Skúmavka – clowndoctors
Miro Relovský – motorista
Tomáš Rafa – art aktivista
Susan Cain – spisovateľka (video)
Renata Kaščáková – Trenčín si Ty
Pavlína Morháčová – dizajnérka
19.30 – 21.00 Afterparty na nádvorí, zábava s hudbou FS Magura + škola tanca

Na nádvorí hradu bude po celý deň (od 11.00 do 21.00 h) pripravený zaujímavý sprievodný program, ktorý je voľne prístupný všetkým návštevníkom hradu: čitáreň kežmarského kníhkupectva a združenia mladých Kežmarčanov Wolf that never sleeps, ukážka cvičení CrossFit, hokejbalová strelnica, First Lego League, prezentácia o. z. Kežmarská chata, OZ Cyklovňa + Mestské intervencie St. Ľubovňa, OOCR Severný Spiš – Pieniny, kaviareň.

Ak chcete mať istotu, že sa na podujatie dostanete, mali by ste sa za poplatok 10 eur zaregistrovať čo najskôr na internetovej stránke: www.tedxkezmarok.sk/registracia. Registrácia je však možná aj v kežmarskom kníhkupectve Alter Ego alebo priamo v deň konania TEDx na Kežmarskom hrade (ak sa kapacita konferenčnej sály nevypredá počas trvania online registrácie).

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM