Martin Sýkora Správy

Čierny smradľavý dym: Pri Spišskej Belej horela skládka komunálneho odpadu

Obyvateľom Spišskej Belej v okrese Kežmarok znepríjemnil noc požiar, ktorý vypukol v pondelkových večerných hodinách na miestnej skládke komunálneho odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Čierny smradľavý dym: Pri Spišskej Belej horela skládka komunálneho odpadu
Zdroj: TASR

Požiar skládky komunálneho odpadu pri Spišskej Belej v okrese Kežmarok, ktorá začala horieť v pondelok (10.4.) po 19:00 hod., majú hasiči pod kontrolou. Ako pre TASR uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, na mieste zasahuje ťažká technika, keďže zo skládky odpadu sa neustále dymí.

„Hasiči robia na mieste monitoring, snažia sa to zalievať, ale viac-menej to musí vyhorieť. Technika musí odpad postupne poroznášať,“ informoval operačný dôstojník s tým, že ťažkú techniku zabezpečil primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

Na mieste sa nachádzal zisťovateľ príčin požiaru, dvaja hasiči a okresný riaditeľ HaZZ z Kežmarku s dvoma kusmi techniky. „V priebehu noci tu boli aj dobrovoľní hasiči, tí však postupne odišli,“ poznamenal operačný dôstojník. Požiar na skládke horel zhruba na rozlohe jedného hektára.

Požiar skládky komunálneho odpadu Spišská Belá 04/2017
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM