Správy

Cintoríny v Poprade sa pripravujú na Dušičky: Ako budú otvorené?

Dušičkové obdobie sa blíži. Ako budú otvorené popradské cintoríny počas sviatkov a po nich?

Ilustračný obrázok k článku Cintoríny v Poprade sa pripravujú na Dušičky: Ako budú otvorené?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Prípravy na sviatky Všetkých svätých a pamiatky zosnulých sú v plnom prúde. Minulý týždeň pribudla na cintoríne vo Veľkej nová vetva verejného osvetlenia od Domu smútku k parkovisku pri železničnom priecestí. V súčasnosti sa realizuje rekonštrukcia starého verejného osvetlenia od bývalej hlavnej brány k Domu smútku. Dnes24 o tom informuje Marek Budzák, konateľ Pohrebno-cintorínske služby, s.r.o. Poprad.

Veľké upratovanie

To však podľa slov konateľa nie je všetko. V Matejovciach prebieha rekonštrukcia objektu bývalej márnice. „Obe akcie by mali byť ukončené najneskôr do konca októbra,“ konkretizuje Budzák.

Takisto sa pracuje na upratovaní cintorínov, hrabaní a odvážaní lístia. Vo Veľkej sú pridané na cintoríne tri veľkoobjemové kontajnery a tiež stojany na odpad, smetné koše, ktoré sú pravidelne vyprázdňované.

Posunuté časy

Všetky cintoríny na území mesta Poprad budú od 25. 10. do 7. 11. 2021 otvorené nonstop.

Od 7. 11. do 15. 11. 2021 budú otvorené do 21. hodiny a od 16. 11. 2021 v normálnom režime podľa platného Prevádzkového poriadku do 18.00 hod.

Na cintoríne vo Veľkej budú v čase sviatkov pridané tri mobilné WC. V čase "dušičkového víkendu“, kedy sa očakáva najväčší nápor návštevníkov, bude zjednosmernená premávka na cintoríne vo Veľkej. Vjazd na cintorín cez hlavnú bránu a výjazd cez Jarmočnú ulicu. Bude tiež zvýšená hliadková činnosť mestskej polície v okolí cintorínov," dodáva konateľ popradskej eseročky.

Virtuálne služby

Všetky popradské cintoríny sú podľa Mareka Budzáka prepojené na platformu cintoriny.sk, kde si viete pozrieť údaje o zosnulých, nájomcoch, položiť virtuálnu kyticu či zapáliť virtuálnu sviečku. „Údaje boli aktualizované minulého roku a pokúsime sa o ich aktualizáciu o údaje z obdobia od poslednej aktualizácie. Tieto údaje je tiež možné zistiť v archíve obradov na našej stránke www.pcspp.sk,“ hovorí ďalej.

Na cintoríne vo Veľkej sú umiestnené sviečkomaty, kde si návštevníci cintorína môžu zakúpiť sviečky a kahance a nachádza sa tu aj kvetinárstvo. „Kvetinárstvo je v prenájme a od jeho prevádzkovateľa máme potvrdenú informáciu, že počas "dušičiek“ bude otvorené," dodáva na záver Marek Budzák, konateľ Pohrebno-cintorínske služby, s.r.o. Poprad.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM