Ľubomír Hudačko Rôzne

Čitateľom prisľúbili odpustenie pokút a efekt sa dostavil: Vrátili sa knihy ešte z roku 2010!

Zrazu sa do knižníc nahrnuli noví členovia. Deň Prešovského kraja znamenal možnosť bezplatne zapísať nových čitateľov a okrem toho sa aj odpúšťali pokuty za nevrátenie kníh. A vrátili sa naspäť aj tie, ktoré boli vypožičané ešte v roku 2010!

Ilustračný obrázok k článku Čitateľom prisľúbili odpustenie pokút a efekt sa dostavil: Vrátili sa knihy ešte z roku 2010!
Zdroj: TASR

Všetky regionálne knižnice v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK sa počas Dňa Prešovského kraja zapojili do avizovaného bezplatného zápisu nových čitateľov. Knižnice v tento deň tiež svojim klientom odpúšťali pokuty za oneskorené vrátenie vypožičaných kníh a iných dokumentov.

Hovorkyňa kraja Veronika Fitzeková uviedla, že sedem knižníc v Prešove, Poprade, Bardejove, Starej Ľubovni, Humennom, vo Svidníku a Vranove nad Topľou v tento deň navštívilo celkom 2 004 čitateľov. Knižnice spolu pripravili 23 podujatí, medzi nimi informačné výchovy pre žiakov, besedy o knihách regionálnych autorov, predstavenie aktivít mladých Rómov, burzy kníh.

„Nechýbali ani výstavy a prezentácie s regionálnou literatúrou pod názvom Môj región, Naša knižnica včera a dnes, Poklady v knihách ukryté, Mesto krásne neznáme v Prešovskom kraji,“ doplnila hovorkyňa. Počas Dňa Prešovského kraja sa do knižníc zapísalo až 448 nových čitateľov, z toho polovica priamo v krajskom meste.

Celkovo knižnice počas tohto dňa odpustili svojim členom sankcie vo výške takmer 600 eur. Najvyššia odpustená pokuta dosiahla sumu 22,40 eur. „Práve vďaka odpusteniu pokút v tento deň sa nám vrátili knihy, ktoré boli dlhodobo požičané, dokonca od roku 2010,“ prezradila riaditeľka prešovskej Knižnice P. O. Hviezdoslava Marta Skalková.

Môže vás zaujímať:

Keď mladí na prešovských školách perlia: Po týchto výrokoch na vyučovaní nastali výbuchy smiechu!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM