Martin Sýkora Iné športy

CITY TRAIL v Starom Smokovci: Bežalo sa aj cez tatranský mestský úrad

Zaujímavé preteky ponúkol CITY TRAIL - mestský beh odštartoval Prestige Tour a bežcom ponúkol na dvoch tratiach zaujímavé lokality. Bežalo sa aj cez budovy.

Ilustračný obrázok k článku CITY TRAIL v Starom Smokovci: Bežalo sa aj cez tatranský mestský úrad
Zdroj: Tatry v pohybe

Trať viedla cez mestský úrad

Druhá májová sobota patrila v Starom Smokovci malým aj veľkým športovcom. Takmer štyri stovky bežcov a nordic walkerov zo Slovenska, Poľska, ČR, Lotyšska a dokonca i ďalekej Austrálie vyrazilo na trate dlhé 4 km, 8 km a 16 km. Zaujímavý mestský beh previedol pretekárov cez historické centrum Starého Smokovca, cez priľahlé mestské časti, či tatranskú Kalváriu. Nevídaným a jedinečným spestrením pre všetkých účastníkov bol prebeh budovou mestského úradu v Starom Smokovci.

Tatranskí školáci mali pripravené samostatné menšie okruhy s dĺžkou 600 m a 900 m. Celkovými víťazmi najdlhšieho 16km behu sa stali Pavol Orolín z BK Poprad a skvelá domáca pretekárka Patrícia Puklová. Na 8km trase dominovali Jozef Dubašák a Kristína Špitková, nordic walking ovládli Jozef Šoltés a Jiřina Šerfelová. Milan Lacko a Lýdia Hodalová zvíťazili na najkratšej trati 4km.

City Trail 05/2017
4
Galéria
Zdroj: Tatry v pohybe

Okrem behu sprievodný program

Sprievodný program bol tiež v znamení športu a pohybu. Deti si mohli vyskúšať atletické disciplíny pod odborným vedením trénera Jaroslava Michalka. Tatranskí sánkari a združenári zase ukázali deťom profesionálne sane, či lyže pre skokanov. Vysoké Tatry sú našim najväčším národným parkom a teda účasť pána Igora Stavného zo Štátnych lesov TANAPu iba podčiarkla dôležitosť budovania vzťahu detí nielen k športu, ale aj k prírode a k poznaniu prírody a jej zákonitostí. Lákadlom pre deti bola aj možnosť vyskúšať si prácu tatranských nosičov pod odborným dozorom Štefana Bačkora zo Sherpa caffe. O bezpečnosť a zdravie pretekárov sa postarali zamestnanci z Horskej záchrannej služby, ktorých auto bolo lákadlom pre malých aj veľkých návštevníkov.

„S priebehom pretekov aj s účasťou sme veľmi spokojní. Prialo nám aj počasie, hoci dobeh posledných pretekárov 16-ky sprevádzal krátky, ale intenzívny dážď. Myslím, že nový ročník Tatry v pohybe Prestige tour sme odštartovali na výbornú hlavne vďaka skvelej podpore Mesta Vysoké Tatry, regionálnych organizácií cestovného ruchu, ďalším partnerom a množstva dobrovoľníkov, bez ktorých by sa takéto podujatie nedalo uskutočniť," potvrdila Viera Halasová, z tímu organizátora podujatia.

Zdroj: Tatry v pohybe
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM