Peter Handzuš Rôzne

Colníci s krosnami

Súťaž colníkov v nosení sudov na krosnách vyhrali Popradčania.

Vo Vysokých Tatrách si zmerali dnes sily pri nosení naplnených pivných sudov vo vysokohorskom teréne zamestnanci Colnej správy z celého Slovenska. Na Zamkovského chatu vyniesli 70-kilogramový náklad na krosnách za najrýchlejší čas a súťaž nakoniec vyhrali colníci z Popradu.

Pracovník Colného kriminálneho úradu Jaromír Andráš TASR informoval, že 4. ročník týchto pretekov absolvovalo 28 colníkov rozdelených do siedmich súťažných družstiev. Ich úlohou bolo vyniesť sedem sudov naplnených pivom z Hrebienka na Zamkovského chatu.

„Súťaž spočívala v tom, že jeden sud postupne niesli štyria členovia družstva. Úlohou bolo prísť do cieľa s nákladom vážiacim spolu s krosnami 70 kilogramov čo najskôr,“ povedal Andráš. Zároveň dodal, že dnešné preteky mali okrem súťaženia už aj iný rozmer.

„Chceli sme pomôcť tak ako aj po minulé roky chatárom pri vynáške. Na spiatočnej ceste sme im následne odniesli dole na Hrebienok prebytočný materiál,“ poznamenal.

S časom 32 minút a 51 sekúnd sa nakoniec z celkového víťazstva tešilo družstvo súťažiacich colníkov z Popradu. Na ďalších priečkach skončili ich kolegovia z Bratislavy, Žiliny, Banskej Bystrice, Košíc a Nitry.

Text + foto: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM