Martin Sýkora Krimi

Cyklistickú sezónu majú aj zlodeji: Bicykel vám ukradnú rovno z pivnice

Bicykel nie je v bezpečí ani vo vlastnej pivnici. Z jedného z popradských bytových domov neznámy páchateľ ukradol tam odložený bicykel. Majiteľovi ostali len oči pre plač.

Ilustračný obrázok k článku Cyklistickú sezónu majú aj zlodeji: Bicykel vám ukradnú rovno z pivnice
Zdroj: Dnes24.sk

Ku krádeži došlo z pondelka (14.5.) na utorok (15.5.), kedy zlodej potom, čo sa dostal do vchodu bytovky, prešiel do priestoru pivníc na prízemí. Tu vypáčil uzamknuté dvere do pivnice patriacej k jednému z bytov a ukradol odtiaľ horský bicykel. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 450 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin krádeže.

„Pri predchádzaní takýmto krádežiam je dôležité, aby už vchodové dvere do bytoviek neboli otvorené a zároveň by tieto dvere nemali obyvatelia bytovky otvárať ľuďom ktorých nepoznajú,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Podľa policajtov je najlepšia prevencia. Dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté.

„Je potrené zvážiť aj aké cenné veci v pivnici odkladáme. Zvlášť, ak máme tradičné bytovkové pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len petlicou s visiacim zámkom,“ dodal Džobanik. Takéto zabezpečenie totiž nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné.

„Odporúčame preto myslieť na zvýšenie zabezpečenia aj týchto priestorov, nie len vstupných dverí do vlastného bytu a poradiť sa s odborníkmi o vhodných možnostiach zabezpečenia proti zlodejom do spoločných pivničných priestorov ako aj jednotlivých pivníc majiteľov bytov,“ vysvetlil policajný hovorca.

Taktiež za zváženie stojí nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách. V minulosti sa na základe záberov z kamier podarilo polícií páchateľov podobných krádeží vypátrať.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM