Peter Handzuš Rôzne

Dá sa vôbec vymaniť z alkoholizmu a jeho dôsledkov?

Deň otvorených dverí v Životer bez závislostí, n.o.

Pred pár dňami sa v médiách objavila správa o štúdii britských expertov, ktorí dospeli k záveru, že alkohol je najškodlivejšou drogou. Bez ohľadu na to, či s nimi súhlasíme alebo máme iný názor, iste sa zhodneme, že alkohol je na Slovensku najviac rozšírenou drogou. Toto konštatovanie je pre niektorých iba priznanie skutočnosti, ale pre tých z nás, ktorí žijeme s človekom, ktorý má problém s alkoholom či inou závislosťou, sa z konštatovania stala nočná mora.

Ak patríte medzi ľudí, ktorí dôverne poznajú pocity strachu, beznádeje, hnevu, frustrovanosti a hanby, tak už dávno nežijete svoj vlastný život, ale ste celkom pohltení tým, čo sa deje s vaším blízkym. Možno ste sa spočiatku usilovali zmeniť situáciu v rodine a boli ste presvedčení, že sa to dá. Aj keby ste patrili medzi tých pár šťastlivcov, ktorým sa to podarilo, štatistiky sú neúprosné a potvrdzujú, že je oveľa viac tých, čo konštatujú, že ich úsilie vyšlo nazmar a dnes chtiac-nechtiac žijú alebo skôr prežívajú vedľa človeka, ktorý sa medzičasom celkom zmenil, ktorého už vôbec nespoznávajú…

Nezisková organizácia Život bez závislostí sa usiluje podávať pomocnú ruku závislým a tým, čo žijú so závislým človekom. Ak patríte do jednej alebo druhej skupiny a skutočne chcete zmeniť svoj doterajší život, radi sa s vami stretneme a porozprávame vám o možných východiskách zo súčasnej situácie. Ponúkame bezplatné konzultácie pre jednotlivcov i rodiny. Zaoberáme sa tiež posilňovaním podporných systémov pre závislých a pre rodiny, vydávaním materiálov, vyučovaním v oblasti závislostí a prevencie, prácou s mládežou, ako aj s organizáciami a cirkvami, ktoré majú záujem aktívne sa podieľať na práci so závislými a ich rodinami.

Ak sú tieto problémy niečím, o čom by ste sa chceli dozvedieť viac, pozývame vás na Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční dňa 27. novembra 2010 od 13,00 – 15,00 hod. v priestoroch kostola Bratskej jednoty baptistov na Jahodnej ulici 5 v Poprade – Veľkej.

Ak by ste sa chceli dozvedieť o možnostiach práce so závislými a rodinou v rámci dobrovoľníckej práce, pozývame vás aj na stretnutie, ktoré sa uskutoční v ten istý deň o 10,00 hod. Podrobnejšie informácie môžete získať na telefónnom čísle 0907 324 983.

Deň otvorených dverí organizujeme v rám­ci grantu od Slovak Telekom, a.s. Na jeho príprave a realizácii sa podieľajú aj zamestnanci tejto spoločnosti. Tešíme sa na spoločné stretnutie!

Jana Jurčová www.zivotbezzavislosti.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM