Monika Vengrínová Tlačové správy

Ďalší dôvod na radosť: Žiaci zo Spišskej Soboty dostali nové moderné ihrisko

Areály základných škôl v našom meste pomaly kvitnú do krásy. Kedysi nevzhľadné ihriská postupne dostávajú nový šat a žiaci sa tešia z nových multifunkčných športovísk. Jedného takého sa dočkala aj Základná škola s materskou školou v Spišskej Sobote.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší dôvod na radosť: Žiaci zo Spišskej Soboty dostali nové moderné ihrisko
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Od začiatku môjho pôsobenia v spišskosobotskej škole som mala veľmi veľa túžob a plánov, kam školu posunúť, ako ju zviditeľniť, ako skvalitniť výchovno-vzdelávací proces. Športový areál bol mojou veľkou ambíciou, ktorá bola často témou diskusie s vedením mesta. Dnes som veľmi šťastná, že táto ambícia sa nielen mne, ale i mojim kolegom, žiakom našej školy a obyvateľom Spišskej Soboty naplnila a že budeme mať nový moderný športový areál, ktorý spĺňa všetky súčasné požiadavky,“ uviedla riaditeľka ZŠ s MŠ Vagonárska v Spišskej Sobote Adriana Oravcová.

V novom športovom areáli nechýbajú dve veľké multifunkčné ihriská, atletický ovál s tartanovým povrchom a rôzne rozcvičovacie plochy, ktoré budú využívať i deti navštevujúce tunajšiu materskú školu. Pre tie budú osadené i didaktické pomôcky a chýbať nebudú ani lavičky, ktoré tu tiež nájdu svoje miesto. Ihrisko v Spišskej Sobote sa však môže pochváliť i jedným prvenstvom. Je ním ovál na in-line korčuľovanie, ktorý v žiadnej popradskej škole zatiaľ nie je. Jeho dokončenie však z dôvodu klimatických podmienok bude musieť počkať do jari.

Ďalšia etapa – palubovky v telocvičniach

Ihrisko bude slúžiť v prvom rade žiakom spišskosobotskej školy, ktorá je zameraná na šport a má hokejové a plavecké triedy, ale i všetkým Popradčanom. Verejnosť ho tak bude môcť využívať najmä v popoludňajších hodinách a počas víkendov.

„Chcem zablahoželať škole v Spišskej Sobote. Myslím si, že z najhoršieho areálu má za dva mesiace najkrajší. A takto by sme chceli pokračovať ďalej. Budúci rok sa bude jednoznačne rekonštruovať areál školy na Komenského ulici, ktorá je tiež športovou, potom škola v Matejovciach a vo Veľkej,“ prezradil plány na ďalšie obdobie primátor mesta Poprad Anton Danko s tým, že v ďalšej etape by sa malo pristúpiť i k rekonštrukcii paluboviek v telocvičniach, ktoré sú potrebné vo všetkých školách.

Vytiahnuť deti od počítačov

Zámerom mesta je tak, podľa prvého viceprimátora Popradu Adriána Kromku, budovať športoviská vo všetkých mestských častiach tak, aby možnosť športovať mali obyvatelia každej z nich. „Som rád, že teraz sa nám to podarilo v Spišskej Sobote, v škole, ktorá je známa svojim športovým zameraním a svojimi športovými úspechmi. Teším sa na to, že sem budú chodiť športovať a korčuľovať všetky vekové kategórie od detičiek, ich mamičiek až po starých rodičov,“ uviedol Kromka a dodal, že súčasťou areálu je aj šprintérska stovka, ktorú budú pri svojich tréningoch využívať dobrovoľní hasiči.

Z nového športového areálu má radosť aj bývalý žiak tejto športovej školy, dnes veľmi úspešný hokejista Arne Kroták, ktorý si na to, ako ihrisko vyzeralo pred časom, ešte veľmi dobre spomína: „Je to neporovnateľné. Teraz toto športovisko určite pomôže vytvoriť vhodné podmienky na športovanie nielen pre žiakov školy, ale i pre širokú verejnosť. Som naozaj rád, že sa vedeniu mesta a školy podarilo vybudovať tento areál. Jednoznačne vítam takéto ihriská. Deti totiž v určitom období prestali športovať a toto je jedinečná príležitosť, ako ich vytiahnuť z detských izieb a od počítačov. Pohybová aktivita je veľmi dôležitá“.

Nové ihrisko v Spišskej Sobote
25
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM