Martin Sýkora Správy

Ďalší kandidát na župana Prešovského kraja: Garaj zabojuje o post predsedu

Ján Garaj oznámil svoju kandidatúru na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja vo voľbách do orgánov VÚC vyhlásených na deň 4. novembra 2017.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší kandidát na župana Prešovského kraja: Garaj zabojuje o post predsedu
Zdroj: Dnes24.sk

Garaj chce kompletný audit úradu

Základné piliere jeho programu spočívajú vo vykonaní komplexného auditu Úradu PSK a organizácií naň právne naviazaných. Zmenu riadenia PSK vidí Ján Garaj v postupnej obmene jeho zamestnancov. „Jednu tretinu z ich celkového počtu si zvolí predseda úradu, druhú tretinu zvolí poslanecký zbor a na ďalšiu tretinu zamestnancov a funkcionárov budú vyhlásené transparentné výberové konania, do ktorých sa budú môcť prihlásiť aj súčasní zamestnanci a ktorých termín bude vždy zverejnený najmenej jeden kalendárny mesiac vopred,“ informoval Garaj, ktorý chce u voličov zabodovať zriadením neformálnej rady kraja.

Rada z osobností

„Táto rada bude ako orgán s vysokým stupňom autority a verejnej publicity pôsobiť ako poradný orgán pre zastupiteľstvo a predsedu PSK pre určovanie vektora cieľov činností orgánov PSK,“ vysvetlil župný kandidát, ktorý sa chce presadiť tlakom na politické elity štátu, mienkotvorné subjekty a novinársku obec za účelom presídlenia niektorého z ústredných orgánov štátnej správy alebo iného vyššieho orgánu z inej verejnomocenskej štruktúry do regiónu PSK.

Dôraz na cesty a čierne stavby

Garaj, ktorý má k Popradu veľmi blízko, oslovuje ľudí majetkovoprávnym vyrovnaním pozemok pod cestami II. a III. triedy a územným i urbanistickým vyrovnaním súborov čiernych stavieb, ktorých počet na území PSK každoročne rastie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM