Monika Vengrínová Rôzne

Ďalší krok týkajúci sa situácie so psami v Poprade: Toto je čerstvá novinka z nášho mesta...

Po tom, ako od začiatku septembra tohto roka prebralo mesto Poprad do svojej správy útulok pre túlavé psy v lokalite Na letisko, urobilo ďalší krok týkajúci sa psov v meste. Pozrite si viac o čerstvej novinke z nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší krok týkajúci sa situácie so psami v Poprade: Toto je čerstvá novinka z nášho mesta...
Zdroj: Dnes24.sk

Odchyt túlavých psov v Poprade bude po novom zabezpečovať mestská polícia. „Ide o jeden z pilierov, na ktorých staviame novú koncepciu chovu psov v meste. Týmto spúšťame funkčný systém, na ktorom sa podieľa mestská polícia odchytom a následne mestský útulok, ktorý bude so psami ďalej pracovať a cvičiť. Zámerom je psíkov v útulku naučiť základnú poslušnosť a povely tak, aby ich umiestnenie do nových domovov bolo čo najjednoduchšie,“ uviedol prednosta MsÚ v Poprade Róbert Bujalka.

Odchyt budú mať na starosti odborne spôsobilí príslušníci mestskej polície, ktorí boli na túto činnosť zodpovedajúco vybavení odchytovou tyčou, odchytovou sieťou, narkotizačnou puškou a fúkačkou. Do vybavenia investovala samospráva 2400 eur.

„Mestská polícia bude zabezpečovať odchyt prostredníctvom odborne spôsobilých príslušníkov. V súčasnosti sú traja, do konca roka chceme dať vyškoliť ďalších štyroch,“ informoval zastupujúci náčelník Mestskej polície v Poprade Milan Slota.

Ako dodal príslušník mestskej polície v Poprade Slavomír Mišurda, odchytová služba bude zabezpečovať odchyt túlavých zvierat 24 hodín denne na základe humánneho uspávania narkotizačnou puškou alebo fúkačkou: "Budeme klásť veľký dôraz na to, aby zvieratá boli odchytávané čo najhumánnejším spôsobom. Mesto investovalo dosť veľa prostriedkov na to, aby sme túto činnosť dokázali realizovať s veľkým ohľadom na tieto zvieratá,“ informoval.

Odchytené zvieratá budú umiestňované do mestského útulku, v ktorom podstúpia všetky nevyhnutné úkony vrátane veterinárnych vyšetrení. V prípade výskytu túlavého psa sa verejnosť môže obrátiť na mestskú políciu na známom čísle 159.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM