Martin Sýkora Krimi

Ďalšia tatranská tragédia: Smrteľná nehoda v oblasti Kolového štítu

Vysoké Tatry si vyžiadali ďalšiu obeť. Tentoraz naše si veľhory vybrali daň v podobe ľudského života mladého poľského horského vodcu, ktorý nešťastne spadol.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia tatranská tragédia: Smrteľná nehoda v oblasti Kolového štítu
3
Galéria

Chuť pokračovať a posledná SMS

V nedeľu (5.8.) požiadala Horskú záchrannú službu o pomoc manželka 39–ročného poľského tatranského sprievodcu, ktorý sa ešte predchádzajúci deň sám vydal na túru do oblasti Kolového štítu. Krátko po 9:00 hod. jej poslal SMS správu z Malej Kolovej veže s tým, že bude pokračovať na Kolový štít. „Odvtedy sa s ňou už neskontaktoval a ani nebolo možné sa mu dovolať. Lokalizácia jeho mobilného telefónu bola neúspešná a auto mal stále zaparkované v Tatranskej Javorine,“ uviedli horskí záchranári na svojej oficiálnej stránke.

Hľadali pozemne i zo vzduchu

Do oblasti Kolovej doliny odišli pozemne pátrať záchranári oblastného strediska HZS z Vysokých Tatier a súčasne bola o súčinnosť požiadaná aj Letka MV SR, no nasadenie leteckej techniky nebolo pre nepriaznivé poveternostné podmienky v ten deň možné.

„V pondelok (6.8.) sa v pátraní pokračovalo už pomocou vrtuľníka MV SR. Nezvestného sa v dopoludňajších hodinách podarilo zo vzduchu lokalizovať pod Veľkou Kolovou vežou,“ konštatovali záchranári.

Žiaľ, pri približne 100 metrovom páde v exponovanom teréne utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. „Telo nebohého bolo následne pomocou vrtuľníka evakuované z terénu ku Kolibe pod Muráňom a odtiaľ terénnym automobilom HZS transportované do Ždiaru, kde si ho prevzali príslušníci PZ SR,“ uzavrela HZS.

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM