Monika Vengrínová Iné športy

Ďalšie kolo hokejbalovej ligy prekvapenia neprinieslo. Malé zmeny ale nastali v tabuľke

Hokejbalisti na ihrisku i v tomto kole nechali všetko, v jednotlivých zápasoch však žiadne prekvapenia nepripravili. V tabuľke sa o priečku vyššie posunul Hbc Sobota, keď zvíťazil nad chalanmi z Veternas. Pozície si vymenili i Hk Storm a Hooligans, ktorí však majú menej len o jeden bod.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie kolo hokejbalovej ligy prekvapenia neprinieslo. Malé zmeny ale nastali v tabuľke
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

V pätnástom kole opäť hralo osem tímov. Tento krát proti sebe nastúpili Outsiders a Hk Storm, Lion Šatex a Hbk Veľká, Veterans a Hbc Sobota a posledný zápas odohrali Dinamo a Fanklub, ktorí sa postarali o chvíle napätia, keď zápas skončil s najtesnejším výsledkom. Rozhodla o ňom posledná minúta.

Fanklub a Dinamo ako na hojdačke

Zápas mal grády už od úvodu a mužstvá si medzi sebou nedarovali takmer nič. Otvárací gól strelil Tomečko, Fanklub však v presilovke vyrovnal a následne ďalším gólom poslal Lipár Fanklub do vedenia, ktoré ale netrvalo dlho. Druhá tretina sa niesla v dobiehaní súpera, keď najskôr Fanklub opäť viedol o dva góly, Dinamo však ešte do konca tretiny stihlo vyrovnať. Úvod tretej tretiny patril znova Fanklubu. Lenže po chybnom striedaní Fanklubu sa do brejku dostal Paločko, ktorý následne vyrovnal. To Dinamo vyburcovalo k početnej streľbe a pod tlakom striel zatlačilo súpera. Minútu pred koncom tak chalani z Dinama vyrovnaný výsledok šesť – šesť zmenili a nakoniec svojho súpera porazili o jeden gól.

„Zo začiatku sme trošku podcenili súpera. Mysleli sme si, že to pôjde lepšie, ale dostali sme pár zbytočných gólov. Na konci sme ale zabrali a myslím, že sme zaslúžene vyhrali. Bojovali sme viac ako súper a viac sme chceli ísť za víťazstvom“ uvažuje hráč Dinama Libor Teplický, ktorý zo zápasu odchádzal s nepekným škrabancom.

Len o jeden gól prehratý zápas hodnotí aj Jaroslav Miškovič z Fanklubu, ktorý v budúco týždňovom dueli s Hbc Sobota konečne očakáva tri body: „Tak opäť ako minulý týždeň tesná prehra. Prehrali sme už štvrtý zápas za sebou. Výkony však idú hore, stále nám chýba len vyhrať zápas. Dnes to bolo ako na hojdačke, chvíľu sme vyhrávali, ale zakaždým sa na nás Dinamo doťahovalo. Robili sme školácke chyby, keď napríklad celá päťka išla naraz striedať a súper nám tak strelil dva góly. Ten rozhodujúci sme dostali minútu pred koncom a v hre bez brankára sa nám už nepodarilo vyrovnať“.

Najtesnejší výsledok medzi Veterans a Hbc Sobota

Zaujímavý a veľmi vyrovnaný zápas mohli diváci sledovať aj medzi tímami Veterans a Hbc Sobota, do ktorého lepšie vstúpili práve Soboťania. Veteráni sa len veľmi ťažko dostávali zo svojho pásma, Hbc Sobota preto hneď v úvodnej tretine strelila dva góly, ktorých autormi boli Baran a Kubičko. Do druhej tretiny však chalani z Veterans nastupovali ako vymenení a tak sa im poľahky podarilo stav vyrovnať. O kontaktný gól sa postaral Zeman a následne o vyrovnávajúci Kramár. Tretia tretina bola ako na hojdačke, presadiť sa však podarilo tímu Hbc Sobota. O víťazstve tak rozhodol Čistý dorážkou spred brány. Soboťania si svojim víťazstvom vylepšili umiestnenie v tabuľke, keď o jeden bod predbehli práve svojho tohto týždňového súpera, ktorý sa tak prepadol na ôsmu priečku.

„Zápas sme začali veľmi dobre, ale položili nás dva góly súpera hneď v prvej tretine. Nevzdávali sme sa však a zápas sme v druhej tretine vyrovnali. Bohužiaľ, ku koncu nás súper prestrieľal a dostali sme tretí gól, ktorý sme sa snažili ešte vyrovnať, súper však bol lepší,“ hovorí Tomáš Fendek z tímu Veterans, ktorý sa už v prvej tretine zranil a zápas tak dosledoval len zo striedačky.

Lídri vysoko prestrieľali tabuľkovo slabších súperov

Tak, ako sa očakávalo, odohrali sa i zápasy medzi tabuľkovo slabšími tímami a lídradmi, keď Hk Storm prestrieľal Outsiders vysoko 9:1 a prvý Lion Šatex zdolal svojho súpera 12:2. Duel medzi prvými spomínanými tímami mal jasného favorita a od začiatku napĺňal očakávania, keď Outsiders od úvodnej tretiny ohrozoval početnou streľbou. Skóre otváral presnou strelou spomedzi kruhov Jaroš, ale Outsiders o pár sekúnd vyrovnali, keď Ilkovič strelou od modrej prestrelil všetkých. Góly však v ďalšej časti zápasu padali už len na strane Stormu a rozhodnuté o výsledku bolo prakticky hneď v prvej tretine. Outsiders sa už nezmohli ani len na skorigovanie zápasu. Herne sa darilo hlavne Jarošovi, ktorý svoje konto obohatil šiestimi gólmi.

Podobne to vyzeralo i v ďalšom zápase, v ktorom Šatex svojmu súperovi nedal ani najmenšiu možnosť sa presadiť a duel mal jasne vo svojich rukách. Najviac sa darilo skúsenému Škovírovi, ktorý otvoril skóre a v zápase si pripísal päť gólov a tri asistencie. Zahanbiť sa nenechal ani Roháčik so strelenými štyrmi gólmi. Hráči Veľkej sa v zápase nezmohli na nič, ale strelili aspoň dva skromné góly. Šatex tak so svojimi 41 bodmi naďalej ostáva na čele tabuľky ligy i produktivity hráčov.

1. Lion Šatex 14 13 1 0 0 130:32 41
2. Dinamo 14 10 1 1 2 87:54 34
3. Hk Storm 13 8 1 3 1 70:40 27
4. Hooligans 13 8 1 4 0 76:55 26
5. Fanklub 13 5 0 6 2 60:45 17
6. Hbk Veľká 14 3 2 8 1 35:75 14
7. Hbc Sobota 13 3 0 9 1 48:98 10
8. Veterans 14 2 1 10 1 42:87 9
9. Outsiders 14 1 1 12 0 39:101 5

hokejbalová liga 15.kolo 2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM