Správy

Ďalšie miesto, kde sa možno zaočkovať: V Kežmarku otvorili vakcinačné centrum

Prvými zaočkovanými v novom centre boli napríklad spisovateľka či známy športový tréner. Denne tu dostane vakcínu 150 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie miesto, kde sa možno zaočkovať: V Kežmarku otvorili vakcinačné centrum
Zdroj: TASR/AP

V Kežmarku otvorili v utorok očkovacie centrum, ktoré sa nachádza v budove polikliniky. Zriadilo ho mesto Kežmarok v spolupráci s Nemocnicou Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku. Informovala o tom Barbora Sosková z oddelenia komunikácie a propagácie mesta s tým, že denná kapacita vakcinačného centra je 150 zaočkovaných.

Prví zaočkovaní

Ako ďalej priblížila, očkuje sa vakcínou od spoločností Pfizer/BioNTech každý pracovný deň od pondelka do piatka v čase od 7.00 do 15.30 hod. Záujemcovia o očkovanie sa môžu registrovať cez web NZCI. Medzi prvými zaočkovanými v Kežmarku boli historička a spisovateľka Nora Baráthová a športový tréner Jozef Juházs, ktorý ako dobrovoľník pomáhal pri všetkých celoplošných testovaniach v meste.

„Som veľmi rád, že v Kežmarku sa nám dnes podarilo otvoriť vakcinačné centrum, aby všetci tí, ktorí majú o očkovanie záujem, nemuseli cestovať do iného okresu. Je to služba pre ľudí a jedna z foriem, ako sa ochrániť a vrátiť sa k životu, ktorý sme poznali pred pandémiou,” uviedol primátor Ján Ferenčák.

Pomohla nemocnica

Podľa slov riaditeľa nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku Františka Lešundáka je očkovanie jedinou šancou ako sa pred ochorením COVID-19 chrániť. Doplnil, že najlepšie riešenie pre pacientov, zamestnancov nemocnice aj nemocnice ako také je, aby bolo zaočkovaných čo najviac ľudí. Pomôžu tým sebe a tiež zdravotníkom, ktorí sa budú môcť venovať svojej práci.

„Nemocnica poskytuje vakcinačnému centru odbornú medicínsku súčinnosť, prípravu a aplikáciu vakcín, zabezpečuje zdravotníkov a IT služby,“ dodala námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť kežmarskej nemocnice Lýdia Wikarská.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM