Peter Handzuš Hokej

Ďalšie prepúšťanie v HC Lev, prišlo aj na zamestnancov

Takmer všetkých svojich zamestnancov sa zbavil nový majiteľ hokejového klubu HC Lev Poprad. Ako informujú piatkové Hospodárske noviny, klub pôsobiaci premiérovo v KHL, prepustil približne dvadsať ľudí.

„Je pravdou, že všetci zamestnanci z kancelárií, teda okrem hráčov a realizačného tímu, dostali výpovede. Rozhodli sa tak majitelia klubu. Majú na to právo,“ potvrdil denníku hovorca klubu Jan Rachota. Lev Poprad už nemá istotu play off a aj preto klub pristúpil k hromadným výpovediam, najskôr hráčov a teraz aj zamestnancov. „Ešte do marca budú dostávať výplaty a potom sa vytvorí nový manažérsky tím,“ dodal Rachota.

K tomuto kroku prišlo iba niekoľko týždňov po tom, čo sa hlavným majiteľom klubu stala česká ČKD Group. Levu Poprad zároveň hrozí, že jeho prvá sezóna v tejto prestížnej súťaži, bude aj poslednou. „Sú tlaky, aby sa KHL hrala v Prahe. Zatiaľ ale robíme všetko pre to, aby sa tak nestalo. My chceme zostať na Slovensku,“ citovali HN jedného z bývalých väčšinových majiteľov klubu Romana Slavčeva. V Poprade zatiaľ pracujú tak, ako keby mal Lev hrať v KHL aj v budúcej sezóne a po skončení sezóny pripravuje vedenie klubu autogramiádu hráčov s fanúšikmi.

Následne má prísť k vyhodnoteniu premiérovej sezóny v KHL. „Pracujeme na analýze tohto ročníka. Vyhodnotí sa táto sezóna a bude sa pripravovať ďalšia. Podľa toho ako to dopadne, sa urobia ďalšie opatrenia,“ povedal Rachota. V tejto sezóne mal klub rozpočet okolo 12 miliónov dolárov a podľa Rachotu je snahou klub udržať aj v ďalšom ročníku.

Po tom, čo sa hlavným majiteľom Levu stala ČKD Group vznikla aj spoločnosť Lev Praha. „Chceme podporovať medzinárodnú súťaž s výbornými českými a slovenskými hokejistami,“ skonštatoval pre oficiálnu stránku klubu jej generálny riaditeľ Jan Musil.

O záujme Čechov dostať KHL do Prahy vie aj prezident ČSLH Tomáš Král. „Zaznamenal som tie úvahy, ale žiadne oficiálne rokovania neprebehli,“ zdôraznil šéf českého hokeja.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM