Ľubomír Hudačko Správy

Ďalšie z nových podujatí v Poprade: Začínajú sa majstrovstvá Slovenska v ľadovom hokeji

Od 31. marca do 8. apríla 2023 sa na zimnom štadióne v Poprade uskutočnia Mládežnícke majstrovstvá Slovenska v ľadovom hokeji.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie z nových podujatí v Poprade: Začínajú sa majstrovstvá Slovenska v ľadovom hokeji
Zdroj: TASR/František Iván

Organizátorom šampionátu je Slovenský zväz ľadového hokeja a spoluorganizátorom mesto Poprad, ktoré o tom informuje na svojej webstránke.

Od 31.3. do 2.4.2023 si zmerajú sily systémom každý s každým štyri najlepšie tímy z extraligy dorastu. Zápasy začínajú každý deň o 12:00 hod. a 15:00 hod.

Plán 15 zápasov

Od 3. do 5.4.2023 bude popradský ľad patriť šiestim najlepším tímom z Ligy starších žiakov (ôsmaci), ktorí budú bojovať o Pohár olympijských nádejí.

Čaká nás 15 zápasov vo formáte 2 × 20 minút čistého času.

Od 6. do 8.4.2023 šampionát zavŕšia najstarší žiaci – deviataci, a to traja víťazi regionálnych skupín Západ, Stred, Východ a druhé družstvo v poradí z regiónu Stred na základe rotačného princípu. Zápasy sa opäť budú hrať každý deň o 12:00 hod. a 15:00 hod.

„Som rád, že práve v Poprade sa zíde výkvet slovenského mládežníckeho hokeja a naše mesto môže byť spoluorganizátorom tohto šampionátu. Je to ďalšie z nových podujatí zaradených do rámca aktivít Európskeho mesta športu 2023. Medzi hokejovými výbermi nebude chýbať ani HK ŠKP Poprad a verím, že našich chlapcov prídu priaznivci hokeja povzbudiť a nenechajú si ujsť ani ďalšie zápasy budúcich slovenských hokejových hviezd,“ povedal primátor Anton Danko.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM