Správy

Darček pre cyklistov v Kežmarku: Odteraz tam už každý môže využívať novú cyklolávku

V Kežmarku odovzdali do užívania novú cyklolávku, ktorá je súčasťou cyklotrasy okolo historického centra mesta.

Ilustračný obrázok k článku Darček pre cyklistov v Kežmarku: Odteraz tam už každý môže využívať novú cyklolávku
Zdroj: Mesto Kežmarok

V Kežmarku odovzdali do užívania novú cyklolávku, ktorá je súčasťou cyklotrasy okolo historického centra mesta. Jej vybudovanie trvalo vyše dvoch mesiacov, je dlhá 120,9 metra a financovali ju z mestského rozpočtu vo výške približne 140.000 eur. TASR o tom informovala vedúca kancelárie primátora Elena Smrigová.

Nová cyklolávka dopĺňa podtatranskú cykloinfraštruktúru a umožňuje prepojenie medzi Kežmarkom, Strážkami, Spišskou Belou až po Tatranskú Kotlinu. Prechádza pod hlavným mestským ťahom a prispeje k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky.

Ekologickejší štýl

Mesto si od nej sľubuje aj rozvoj turizmu.

„Veríme, že tento projekt prispeje k zníženiu dopravného zaťaženia a k ekologickejšiemu životnému štýlu,“ uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Stavebné práce sa začali 19. júna. „Vetva P2, ktorá predstavuje novo zrealizovaný úsek v dĺžke 6,15 kilometra, sa tiahne od hranice katastra Kežmarok/Spišská Belá – Strážky až po Kežmarok/Huncovce. Celkové náklady na vybudovanie cyklotrasy dosiahli viac ako pol milióna eur,“ uviedol primátor.

V súčasnosti mesto pripravuje aj realizáciu úseku cyklotrasy, ktorá prepojí Kežmarok a Huncovce. Tento úsek je zatiaľ poľnou cestou, trasa je však spriechodnená. Projekt je pripravený, pred realizáciou je potrebné vyriešiť vlastníctvo pozemkov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM