Peter Handzuš Rôzne

Daruj školské pomôcky

V súvislosti s nadchádzajúcim začiatkom nového školského roka 2011/2012 organizuje Slovenská katolícka charita (SKCH) zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín, detských charitných domovov, rómskych rodín a deti obetí obchodovania

Školské potreby prijímajú v 26 charitných centrách po celom Slovensku už od polovice augusta. Darovať je možné napríklad školské tašky, peračníky, ceruzky a perá, strúhadlá, farbičky, vodové i temperové farby, zošity, dosky, obaly na zošity a učebnice, a iné. Jedinou podmienkou je, aby darované potreby boli funkčné a nie pokazené a v prípade školských tašiek a ruksakov, aby tieto veci boli čisté. Darcovia môžu školské potreby odovzdať v centrách SKCH v Bratislave, Trnave, Nitre, Žiline, Košiciach, Sabinove, Humennom, Stropkove, Spišskej Novej Vsi a na ďalších miestach.

Zbierku školských potrieb pre deti zo sociálne slabších rodín organizuje SKCH už druhýkrát. Vďaka zbierke, ktorú naposledy organizovala, pomohli takmer 200 rodinám v núdzi. „Nakoľko začiatok školského roka je pre mnohé rodiny v dnešnej dobe finančne náročný, charita ponúka verejnosti možnosť zapojiť sa do tejto iniciatívy, prejaviť solidaritu a darovať funkčné školské pomôcky deťom, ktorých rodičia nemajú prostriedky na zakúpenie novej výbavy,“ hovorí generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Ako dodal, do akcie chcú zapojiť aj základné školy.

Zoznam centier určených na prijímanie darovaných školských potrieb je dostupný na webovej stránke www.charita.sk alebo www.mladacharita.sk.

Informáciu poskytla Ivana Pástorová zo Slovenskej katolíckej charity.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM