Monika Vengrínová Samospráva

Debata kandidátov na primátora v TV Poprad? Výzvu na odvysielanie podpísali desiatky kandidátov na mestských poslancov

Doteraz 52 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva podpísalo výzvu primátorovi, aktuálnym poslancom mestského zastupiteľstva a Televízii Poprad na odvysielanie dvoch „okrúhlych stolov“ kandidátov na primátora v mestskej televízii. Výzvu doručili na mestský úrad.

Ilustračný obrázok k článku Debata kandidátov na primátora v TV Poprad? Výzvu na odvysielanie podpísali desiatky kandidátov na mestských poslancov
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 30. októbra tesne predpoludním doručili kandidáti na post primátora v Poprade František Bednár, Pavol Gašper, Ján Pahut a Jozef Švagerko do podateľne Mestského úradu v Poprade výzvu primátorovi, poslancom mestského zastupiteľstva a Televízii Poprad. Do štvrtka ju podpísalo 52 kandidátov na poslancov, pričom ďalší kandidáti výzvu podpisujú priebežne.

Mesto ako jediný spoločník TV Poprad

„My, dolu podpísaní obyvatelia mesta Poprad, kandidáti na poslancov Mestského zastupiteľstva v Poprade, obraciame sa na vás so žiadosťou o zorganizovanie a odvysielanie debaty kandidátov na post primátora Popradu v mestskej Televízii Poprad, v rámci volebnej kampane pred komunálnymi voľbami 2014,“ uvádza sa vo výzve.

Kandidáti v nej zdôrazňujú, že úlohou metskej televízie, ktorá funguje vďaka dotáciám z rozpočtu mesta, čiže je financovaná obyvateľmi mesta Poprad, má byť informovanie o závažných udalostiach v meste, ktorými aj voľba primátora mesta určite je a dodávajú, že mesto je jediným spoločníkom TV Poprad, s.r.o.

Možnosť lepšie spoznať kandidátov

„Sme presvedčení, že takúto debatu kandidátov na primátora mesta Poprad by mala organizovať predovšetkým mestská televízia. Odvysielanie debaty všetkých kandidátov v mestskej televízii by bolo prejavom úcty voči obyvateľom Popradu a priestorom pre poskytnutie nezávislých informácií o jednotlivých kandidátoch na post primátora,“ píše sa ďalej vo výzve s tým, že, obyvatelia mesta takto budú môcť lepšie spoznať jednotlivých kandidátov a lepšie sa rozhodnúť, koho si zvolia za svojho primátora.

„Mesto Poprad tvoríme predovšetkým my, jeho obyvatelia a nielen jeho primátor, resp. mestské zastupiteľstvo,“ dodávajú kandidáti a navrhujú preto odvysielanie dvoch „okrúhlych stolov“ kandidátov na primátora mesta Poprad, pričom prvý by mal byť odvysielaný v dňoch 3. až 5. novembra 2014 a druhý v dňoch 10. až 12. novembra 2014.

Na reakciu Mesta Poprad čakáme.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM