Monika Vengrínová Rôzne

Dedina, ktorá v návale referendových výsledkov zaujala: Táto obec sa stala rekordérkou okresu!

Sobotné referendum je za nami. Kvôli nízkej účasti však bolo neúspešné. Krátko po hlasovaní sa zo všetkých strán na nás začali hrnúť všakovaké výsledky. Jedna dedina však v návale čísiel z nášho okresu zaujala.

Ilustračný obrázok k článku Dedina, ktorá v návale referendových výsledkov zaujala: Táto obec sa stala rekordérkou okresu!
Zdroj: Dnes24.sk

Referendum o rodine je pre nízku účasť neplatné. Aby to bolo naopak, muselo by mať viac než 50-percentnú účasť. K päťdesiatke sa však nevyšplhala a v mnohých krajoch či okresoch od nej bola aj poriadne ďaleko.

Účasť v Prešovskom kraji bola najvyššia zo všetkých krajov na Slovensku, keď svoj hlas prišlo odovzdať 32,31 % oprávnených voličov. V Poprade sa v sobotu k urnám vydalo 19,60 % voličov. Viac čítajte TU. V po­pradskom okrese sa ale našla aj obec, kde sa do všeľudového hlasovania zapojila takmer polovica voličov. Aj napriek tomu, že Šuňava, sa cez päťdesiatku neprehupla, svoj hlas tu prišlo odovzdať až 698 z 1 499 o­právnených voličov, čo predstavuje 46,56%-nú účasť.

Strosta obce Šuňava Stanislav Kubaský však z výsledku prekvapený nie je. „Som rád, že sa u nás toľko obyvateľov referenda zúčastnilo, vôbec nie som prekvapený. Naopak, očakával som ešte vyššiu účasť, nakoľko sme, dá sa povedať, čisto katolícka obec a ľudia sú tu vedení k rodine a zodpovednosti. K účasti tiež určite prispela kampaň vedená zo všetkých strán,“ uviedol starosta s tým, že referenda sa aj sám zúčastnil a podporil otázky za rodinu.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM