Správy

Dedinky pri Poprade pred plošným testovaním: Ako sú na tom Hranovnica a Šuňava?

Do štartu celoplošného testovania na COVID-19 zostávajú už len hodiny. Samosprávy prehovorili, ako to u nich vyzerá.

Ilustračný obrázok k článku Dedinky pri Poprade pred plošným testovaním: Ako sú na tom Hranovnica a Šuňava?
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Obce Hranovnica a Šuňava v okrese Poprad sú na víkendové testovanie pripravené. Každá z obcí zriadila dve odberné miesta. Potvrdili to starosta Hranovnice Vladimír Horváth a Anna Vilimová z Obecného úradu Šuňava.

Starosta Hranovnice podotkol, že obec bola ešte vo štvrtok (29. 10.) v štádiu objednávania a kupovania ochranných pomôcok a bolo otázne, či budú mať pre všetkých. K piatku už obec podľa jeho slov je pripravená. „Zdravotníkov, ako aj administratívnych pracovníkov máme dostatok. Lokality na testovanie sme zriadili na obecnom úrade a v základnej škole,“ doplnil Horváth.

Obec Šuňava vyhradila na testovanie dve odberné miesta. Ako priblížila Vilimová, Šuňavčania sú zvyknutí z volieb chodiť do okrskov podľa častí obce, preto obyvatelia z nižnej časti obce môžu využiť odberné miesto v sále kultúrneho domu a obyvatelia z vyšnej časti telocvičňu pri miestnej základnej škole s materskou školou. „Podľa informácií od vedúcich príslušníkov Ozbrojených síl SR, zodpovedných za odberné miesta, zdravotníkov máme zabezpečených. Čo sa týka administratívnych pracovníkov, aj tých sa nám podarilo zabezpečiť. Ochranné pomôcky máme a veríme, že v dostatočnom množstve,“ dodala Vilimová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM