Peter Handzuš Rôzne

Deň narcisov aj v Poprade. Prispieť môžete aj esemeskou

Prostredníctvom posolstva "Prijmite kvietok nádeje" osloví verejnosť Liga proti rakovine v piatok 12. apríla. Sedemnásty ročník jej verejnoprospešnej finančnej zbierky Deň narcisov prebehne aj v uliciach Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Deň narcisov aj v Poprade. Prispieť môžete aj esemeskou
Zdroj: TASR

Narcis ako dlhoročný symbol zbierky pre onkologických pacientov, ich blízkych a verejnosť tam ponúkne viac ako 16.053 dobrovoľní­kov združených prostredníctvom 713 spoluorga­nizátorov z radov materských, základných, stredných a vysokých škôl, skautských oddielov, mestských a obecných úradov, spolkov Slovenského Červeného kríža, nemocníc, zdravotníckych zariadení, lekární, podnikateľských subjektov, záujmových klubov a združení i organizačných zložiek LPR.

Ako spoznať pravých dobrovoľníkov?

Pre tento rok sú platnými identifikačnými prvkami dobrovoľníkov žltá šnúrka na krku s nápisom „Deň narcisov 2013“ v spodnej časti s papierovým narcisom, na ktorom je umiestnený žltý umelohmotný narcis, označenie „Dobrovoľník“ a číslo dobrovoľníka. Ďalším prvkom je papierová pokladnička oranžovej farby potlačená kvetom narcisu, logom LPR a označením „Deň narcisov“, opatrená textom – 12. apríl 2013 a slovom „Ďakujeme“. Tretím identifikačným prvkom sú narcisy, ktoré budú dobrovoľníci rozdávať. Aj tento rok budú žltej farby, ale so zeleným lístkom.

Prispieť môžete aj formou SMS

Podporiť projekty pre onkologických pacientov, ich blízkych a verejnosť je možné nielen počas Dňa narcisov. Participovať na zbierke je možné do 20. apríla dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky 2629740400/1100 alebo zaslaním SMS (cena 2 eurá) s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM