Tlačové správy

Deň otvorených dverí na Tatranskej akadémii: Žiakov lákali jedinečné stredoškolské predmety

Už po siedmykrát mali možnosť žiaci, rodičia, ale aj široká verejnosť nahliadnuť do priestorov Tatranskej akadémie v rámci Dňa otvorených dverí. Pozrite, čo všetko si pre nich pripravili.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí na Tatranskej akadémii: Žiakov lákali jedinečné stredoškolské predmety
Zdroj: Dnes24.sk

„Keď naša Súkromná stredná odborná škola na Ul. 29. augusta v Poprade začínala písať svoju históriu a nemali sme ešte maturantov, ťažko sa nám odpovedalo na otázky o uplatnení našich absolventov v praxi, o úspešnosti ich prijatia na vysoké školy, či o výsledkoch na maturitných skúškach. V tomto školskom roku však budú opúšťať brány školy už naši štvrtí maturanti a preto odpovedať na tieto otázky je v súčasnosti veľmi jednoduché . Veď dosiahnuť podľa hodnotenia Inštitútu pre ekonomické a sociálne reformy po šiestich rokoch pôsobenia na trhu 8. miesto v rebríčku všetkých stredných odborných škôl na Slovensku je úctyhodný výsledok “, aj toto boli slová Vladislava Mitického pre návštevníkov školy.

Ako nám povedala riaditeľka školy Beáta Mitická, cieľom tohto výnimočného dňa bolo odprezentovať záujemcom o stredoškolské štúdium študijné odbory, ktoré sú na Slovensku jedinečné. Študijný odbor so zameraním na právo, ekonomiku a podnikanie vytvára priestor na formovanie novej generácie absolventov so špecifickou prípravou pre štúdium na právnických a ekonomických fakulách. O požiadavkách fakúlt a vzájomnom prepojení uvedeného stredoškolského študijného odboru s vysokoškolským štúdiom informovali návštevníkov školy prodekanka Právnickej fakulty Ivana Šošková a Katarína Zimermanová z Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Pozrite si VIDEOREPORTÁŽ z DOD

V rámci študijného odboru informačné a digitálne technológie sa spojením predností gymnaziálnej matematiky a fyziky a odborných predmetov dosiahla efektívna príprava absolventov pre vysokoškolské štúdium na fakultách IT , ale samozrejme aj pre prax. O pripravovanej spolupráci so školou, potrebách praxe a ďalšom uplatnení absolventov IT mali možnosť návštevníci sa osobne pozhovárať s Gabrielom Galgócim ,generálnym riaditeľom AT&T na Slovensku a Rastislavom Milkom, managerom, IGA EMEA AT&T. Americká nadnárodná spoločnosť AT&T je lídrom na svete v oblasti IT.

586 účastníkov Dňa otvorených dverí na Súkromnej strednej odbornej škole v Poprade malo možnosť sa presvedčiť o prioritách školy, ktorými sú odbornosť a jazyková zdatnosť absolventov.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy

Deň otvorených dverí na Tatranskej akadémii: Žiakov lákali na jedinečné stredošk
11
Galéria
Deň otvorených dverí na Tatranskej akadémii: Žiakov lákali na jedinečné stredošk
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM