Peter Handzuš Rôzne

Deň otvorených dverí: Pozrite si pracovisko NTS v Poprade

Pri príležitosti osláv Svetového dňa darcov krvi pripravila Národná transfúzna služba SR na štvrtok 14. júna Deň otvorených dverí na všetkých svojich pracoviskách. V Poprade si pracovisko NTS môžete pozrieť od 13.00 h do 17.00 h. Dopoludnia budú prac

Daruj krv … Daruj tú vzácnu kvapku v mori a možno zachrániš toho, čo so smrťou sa borí. Daruj detičkám, čo postihla ich nemoc. Daruj tým, čo potrebujú Tvoju pomoc. Daruj tým, čo ešte chcú žiť a svojím prístupom môžu ešte prekvapiť. Sme pyšní na tých, čo už tak urobili a takýmto činom niekomu život zachránili. A ešte pyšnejší sme na tých, čo sa tak chystajú urobiť, a tak pomôžu predĺžiť niekomu jeho životnú niť.....

„Tento významný deň oslavíme s našimi darcami krvi dopoludnia na MsÚ v Poprade počas Primátorskej kvapky krvi, a v popoludňajších hodinách pozývame všetkých, ktorí majú záujem prezrieť si pracovisko a priebeh odberu krvi na Deň otvorených dverí,“ informoval lekár NTS v Poprade Pavel Repovský. Pracovisko NTS Poprad je na ul. Baníckej 803/28, v areáli popradskej nemocnice. V tom čase tiež bude možnosť darovania krvi.

Ako poukázala projektová manažérka NTS Martina Grožajová, letné mesiace sú každoročne najkritickejším obdobím, v ktorom darovaná krv zachraňuje ľudské životy a je jej akútny nedostatok. „Deň darcov krvi i Deň otvorených dverí chcú upriamiť pozornosť verejnosti na tento fakt, ako aj viesť ľudí k dobrovoľnému darcovstvu a informovať,“ doplnila.

Motto tohtoročného Svetového dňa darcov krvi, ktorý si verejnosť pripomenie vo štvrtok, je „Každý darca krvi je hrdina“. Celosvetová kampaň poukazuje na skutočnosť, že každý sa môže stať hrdinom, keď daruje krv. Kampaň sa zameriava na zdôraznenie urgentnej potreby, aby sa viac ľudí na celom svete stalo „záchrancami ľudských životov“ tým, že sa stanú pravidelnými dobrovoľnými darcami krvi.

Poprad24/tasr Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM