Tlačové správy

Deň otvorených dverí v Poprade. Do školy na Ulici mládeže prišli desiatky záujemcov

„Nech sa páči, poďte ďalej!“ Táto veta patrila vo štvrtok 29. novembra 2017 v popradskej spojenej škole k najfrekventovanejším.

Ilustračný obrázok k článku Deň otvorených dverí v Poprade. Do školy na Ulici mládeže prišli desiatky záujemcov
Foto: SŠDT Poprad

V budove na Ulici mládeže, kde sídlia tri zložky spomínanej inštitúcie – základná škola, osemročné gymnázium a bilingválna slovensko-nemecká sekcia – otvorili záujemcom dvere, aby ukázali, že práve táto škola môže byť ich správnou voľbou. Pre budúcich stredoškolákov v sprievode rodičov boli pripravené ukážkové hodiny, na ktorých sa dali vidieť napríklad rôzne chemické či fyzikálne pokusy, bolo možné otestovať si znalosti cudzích jazykov prípadne sa dozvedieť, čo ponúka literárno-historická exkurzia do Bratislavy.

Deň otvorených dverí sa netýkal iba bilingvalistov, ale aj žiakov osemročného gymnázia, ktorí verejnosti tiež ukázali ako prebiehajú ich hodiny. V tento deň mala svoju premiéru aj novootvorená učebňa geografie, ktorú vlastnoručne oživila maľbou Vysokých Tatier terajšia bilingvalistka a bývalá žiačka osemročného gymnázia Veronika Guthová. Práve mnohí žiaci osemročiek sa často stávajú novými „prírastkami“ slovensko-nemeckej bilingválnej sekcie gymnázia, ktoré je podľa INEKO v rebríčku gymnázií Prešovského kraja na 1. mieste.

Pri prezentácii nezaostali ani triedy základnej školy. Predpoludním ponúkli ukážky vyučovacích hodín a popoludní boli v školskom klube pripravené pre deti a rodičov tvorivé dielne s tematikou Vianoc.

Tereza Petrovská

(PR správa)

Deň otvorených dverí v Poprade. Do školy na Ulici mládeže prišli desiatky záujem
7
Galéria
Foto: SŠDT Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM