Tlačové správy

Denný priemer krokov sa vekom znižuje, potvrdil prieskum

Akreditovaná diétologička Jenny Craig skúmala, ako sú na tom s počtom prejdených krokov za deň ženy a muži, ale aj ako vplýva na dennú aktivitu typ profesie. Pozrite, kto sa nachodí v práci najviac a ako sa znižuje počet krokov podľa veku.

Ilustračný obrázok k článku Denný priemer krokov sa vekom znižuje, potvrdil prieskum
Zdroj: PMI

Vek hrá v tom, koľko denne nachodíme zásadnú úlohu. Kým mladí dospelí vo veku od 18-tich rokov nachodia v priemere 4 000 až 18 000 krokov denne, u zdravých seniorov sa tento počet znižuje, a to až o polovicu. Prieskum hovorí, že prejdú približne od 2 000 do 9 000 krokov za deň.

Profesie s najväčším počtom krokov

Podľa prieskumu v počte krokov vedú čašníci a kuriéri. Denne nachodia zhruba 22 778 až 23 000 krokov. Ale ani poštári so svojim denným priemerom 15 248 krokov sa nemajú za čo hanbiť, o stovky krokov predbehli predavačov (14 660 krokov), učiteľov (12 564 krokov) a aj pracovníkov SBS s priemerom 12 650 krokov za deň. Prekvapením sú napríklad pracovníci kaderníctiev, ktorí podľa prieskumu nachodia za deň odporúčaných 10 000 krokov.

Zdroj: PMI

Bezdymová alternatíva pre aktívnych

Profesie, ktoré vyžadujú neustály pohyb a aktivitu, predstavujú jedinečnú výzvu pre dospelých fajčiarov. Cigarety nielen zhoršujú dýchanie, ale aj obťažujú nepríjemným cigaretovým dymom. Pre tých, ktorí hľadajú alternatívy a inak by pokračovali vo fajčení, je k dispozícii vylepšené zariadenie na nahrievaný tabak lil SOLID Ez. Ide o kompaktné zariadenie v štýle „všetko v jednom“, ľahko sa ovláda, prináša tri po sebe idúce použitia a vydrží dlho nabité. Lil SOLID Ez tabak nespaľuje, ale nahrieva a tým nevzniká žiadny dym. Zariadenie zároveň produkuje výrazne menej škodlivých látok v porovnaní s cigaretami, vďaka tomu predstavuje lepšiu alternatívu oproti klasickým cigaretám.

Lil SOLID Ez nie je bez rizika, obsahuje totiž nikotín, ktorý je návykový. Je určený výhradne pre dospelých fajčiarov. V ponuke je päť farebných prevedení.

Zdroj: PMI

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: PMI
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM