Martin Károly Správy

Desiatky spojov s okolím Popradu sú opäť v prevádzke: V akom režime funguje prímestská doprava?

Nový koronavírus zasiahol aj do verejnej dopravy. Od 3. decembra boli zrušené až do odvolania mnohé spoje v okrese Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky spojov s okolím Popradu sú opäť v prevádzke: V akom režime funguje prímestská doprava?
Zdroj: Mesto Poprad

Začiatkom septembra bola spoločnosť Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad, a.s. nútená odrieknuť viaceré spoje. „Dôvodom je vyšší počet vodičov prevádzky Poprad, ktorí sú v ochrannej karanténe kvôli ochoreniu Covid-19 a nie je v personálnych možnostiach dopravcu ich nahradiť,“ informoval regionálny dopravca na oficiálnom webe 3. decembra.

Odrieknutých bolo konkrétne 39 spojov počas pracovného týždňa. Situácia sa však zmenila.

Slovenská autobusová doprava Poprad, akciová spoločnosť, oznamuje svojim klientom, že od pondelka 21. decembra 2020 premáva prímestská autobusová doprava v pracovných dňoch v prázdninovom režime. Zároveň sa ruší dočasné odrieknutie vybraných spojov v súvislosti s komplikovanou pandemickou situáciou, ktoré platilo od 3. 12. 2020,“ ozrejmuje pre Dnes24 Robert Nagy, vedúci odboru organizácie dopravy SAD Poprad.

Ak sa však chystáte cestovať autobusom, počítajte s prázdninovým grafikonom. „Mestská hromadná doprava v Poprade, Svite a Kežmarku premáva od pondelka 21. decembra 2020 v pracovných dňoch rovnako v prázdninovom režime,“ dodáva Nagy na záver.

Koronavírus poznačil prímestskú dopravu na celom Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM