Monika Vengrínová Rôzne

Deti súťažia v kreslení záchranárov. Víťazi sa dostanú na vrtuľníkovú záchrannú stanicu

Záchranári z Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Air-Transport Europe vyhlásili pre všetky slovenské deti výtvarnú súťaž. Zapojiť sa môže každý škôlkar, či žiak prvého stupňa základnej školy.

Ilustračný obrázok k článku Deti súťažia v kreslení záchranárov. Víťazi sa dostanú na vrtuľníkovú záchrannú stanicu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Výtvarná súťaž s názvom „Ukáž svoje umenie a nakresli vrtuľníkových záchranárov v akcii!“ je tak určená nielen malým aj väčším fanúšikom leteckých záchranárov, ale pre mnohých môže byť i prvým veľkým krokom do sveta leteckej záchrany,“ predstavuje myšlienku súťaže Sylvia Galajda, hovorkyňa Air-Transport Europe.

Deti, ktoré sa do súťaže zapoja majú za úlohu nakresliť obrázok na tému „Vrtuľníkoví záchranári v akcii“ a potom jeho elektronickú kópiu s pomocou svojich rodičov zaslať cez webovú stránku lzs.ate.sk. Súťažiť môžu v dvoch kategóriách a to v kategórii do šesť rokov a v kategórii žiakov prvého stupňa základných škôl. Rovnaké dve súťažné kategórie platia i pre skupiny. V tomto prípade bude za každú prihlásenú triedu, či už materskej alebo základnej školy zodpovedný pedagóg, ktorý práce prihlási i zašle.

Pre výhercov a ich rodičov je pripravená prehliadka stanice Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, pričom takúto prehliadku môžu samozrejme vyhrať aj celé triedy. „Vďaka svojim kresbám sa tak deti budú môcť stretnúť s pilotom, lekárom i záchranárom a tiež si zblízka pozrieť samotný vrtuľník. Vyhrať môžu i originálne darčeky s motívom helikoptéry od leteckých záchranárov z ATE e-shopu,“ hovorí Galajda.

Obrázky môžu deti posielať od 14.januára do 3.februára 2013 prostred­níctvom prihlasovacieho formulára na stránke lzs.ate.sk. O Výhercoch rozhodne on-line hlasovanie v období od 5. februára do 10. marca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM