Peter Handzuš Rôzne

Deti závislých rodičov potrebujú pomoc.

Alkoholizmus je choroba, ktorá sa netýka len samotného alkoholika, ale má obrovský negatívny dopad na celú jeho rodinu. V mnohých prípadoch je to tak, že aj keď sa závislý rozhodne pre liečbu, jeho rodina, a hlavne deti, zostáva nepovšimnutá. Tento „

Deti, ktoré vyrastajú v takejto rodine, sú pitím veľmi hlboko ovplyvnené a pokiaľ tento stav nezačnú riešiť, jeho negatívne dôsledky ich budú sprevádzať po celý život – aj keď vyrastú, založia si vlastnú rodinu a budú žiť na celkom inom, možno aj vzdialenom mieste. Dôsledky života v závislej rodine sa určite prejavia – spravidla to býva niekedy okolo 25 roku života a keďže v tomto období môže byť už dospelé dieťa dlhodobo preč z domu a žiť si svoj život, problémy, ktoré ho začnú prenasledovať, nezvykne spájať práve so skutočnosťou, že je to dôsledok vyrastania v alkoholickej rodine. No nikdy nie je neskoro začať to riešiť.

Tento príbeh ukazuje, ako mladému človeku pomáha aktívna účasť v svojpomocných skupinách Alateen, ktoré sú súčasťou svojpomocných skupín Al-Anon.

Ak aj vy potrebujete pomoc, viac nájdete na www.alanonslovensko.net

Deti závislých rodičov potrebujú pomoc.
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM