Rôzne

Deutsch horror story: Bilingvalisti z Popradu cechovali prvákov

Stať sa ozajstným stredoškolákom to nie je len tak. Nestačí začať chodiť „na strednú“, treba prejsť imatrikuláciou, resp. cechovačkou. Až potom môže prváčik povedať, že je študent. Týka sa to aj bilingvalistov zo Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Deutsch horror story: Bilingvalisti z Popradu cechovali prvákov
Foto: Peter Stas

Tradícia, že prijímanie prvákov do cechu študentského pripravujú tretiaci, bola dodržaná aj tento rok. Žiaci 3. E a 3. F sa rozhodli, že večierok sa ponesie v duchu DEUTSCH HORROR STORY.

Novembrový podvečer v školskej telocvični sa začal strašidelným videom, ktoré umocňovali obrovské kresby bezduchých postáv nasvietené reflektormi. Hororovú atmosféru dotvárali aj kostýmy, pomaľované tváre a svetlo sviečok. Prváci napriek napätiu a obavám, aké úlohy budú musieť splniť, aby sa z nich stali stredoškoláci, prichádzali s očakávaním. Napokon sa im podarilo zvládnuť všetko tak, ako to od nich žiadali „cechmajstri“. Tí si do parády vzali nielen študentov, ale aj začínajúcich učiteľov. Po veľkom smiechu i napätí nasledovala afterparty s hudbou a tancom. Na záver večera si takmer päťdesiat prvákov mohlo povedať: „Už sme naozajstní bilingvalisti.“

Deutsch horror story:  Bilingvalisti z Popradu cechovali prvákov
11
Galéria
Foto: Peter Stas
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM