TOS Rôzne

Dievča poňalo turistiku v Tatrách svojsky: Do hôr v KOŽUŠINOVÝCH šľapkách a na pleci uterák!

Toto nie je ďalšie z vtipných videí, ktorých aktéri majú za cieľ pobaviť internetových užívateľov. Ide o skutočné zábery z Vysokých Tatier.

Ilustračný obrázok k článku Dievča poňalo turistiku v Tatrách svojsky: Do hôr v KOŽUŠINOVÝCH šľapkách a na pleci uterák!
Zdroj: Instagram.com/Tatry_Official

Vo Vysokých Tatrách už bolo k videniu kadečo. Turisti v šľapkách, sandáloch, v zime v teniskách… Prakticky nonstop sa na sociálnych sieťach objavujú videá, ktoré sú dôkazom extrémnej nezodpovednosti.

Nedávno bola na jednom z tatranských chodníkov prichytená mladá turistka, ktorá posunula pomyselnú latku tohto bizáru a vytiahla outfit vhodný akurát tak na doma, poprípade na kúpalisko.

V kožušinových šľapkách

Ako je vidieť na videu, ktoré bolo zverejnené na instagramovom profile @tatry_official, dievča vyrazilo do hôr na poľskej strane Tatier v kožušinových šľapkách. Po masívnych skalách kráča aj s uterákom na pleci.

Zábery niektorí zobrali s humorom, iných poriadne pobúrili. „Potom majú záchranári plné ruky práce. Riskujú svoj vlastný život, aby zachránili ten váš, s ktorým hazardujete,“ napísal pod video jeden z komentujúcich.

Viacerí by jej dali preplatiť prípadný výjazd záchranárov. „Dobre, že majú kožušinu, aspoň jej neprechladnú prsty na nohách,“ zaznelo v ďalšom komentári. Niektorí komentujúci naznačujú, že jej cieľom mohlo byť kúpanie v plese, čo je samozrejme zakázané.

Obuv je základ

Prázdniny 2024 sa oficiálne skončili, avšak turistická sezóna v Tatrách zďaleka nie. Pokiaľ bude príjemné slnečné počasie a vhodné podmienky pre horskú turistiku, budú lákať.

A Tatry lákajú aj takých, ktorí po horách nelozia často alebo je to ich premiéra, pričom si neuvedomujú, že to nie je prechádzka mestom a dobrá obuv je základ.

Nesprávne zvolená obuv je nielen nepraktická a nepohodlná, ale môže viesť k nehode a vážnym zraneniam.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM