Peter Handzuš Krimi

Dievčatá to prehnali s alkoholom. Dve z nich ani nedokázali utekať pred políciou

Skupinu mladých dievčat pod vplyvom alkoholu museli v Matejovciach ratovať mestskí policajti i záchranka.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá to prehnali s alkoholom. Dve z nich ani nedokázali utekať pred políciou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí mestskí policajti zasahovali v utorok 19.4.2016 podvečer v Matejovciach. Stalo sa tak na základe oznámenia na čísle 159, v ktorom oznamovateľ informoval, že na Allendeho ulici sa pohybuje skupina štyroch maloletých dievčat, zrejme pod vplyvom alkoholu, ktorá sa správa hlučne, vulgárne a agresívne.

„Hliadka po príchode na miesto zbadala 4 dievčatá, z ktorých dve sa dali na útek. Druhá dvojica bola nájdená totálne pod vplyvom alkoholu – jedno dievča ležalo na zemi pri garážach takmer v bezvedomí, druhá dievčina mala snahu ujsť, no jej stav to nedovoľoval. Hliadka mestskej polície okamžite privolala rýchlu zdravotnícku pomoc a dievčatá boli podľa dostupných informácií prevezené na jednotku intenzívnej starostlivosti do popradskej nemocnice,“ informoval náčelník popradskej mestskej polície Štefan Šipula.

Hliadke sa napokon následným pátraním podarilo nájsť aj dvojicu, ktorá pred jej príchodom utiekla. Obe maloleté dievčatá boli podrobené dychovej skúške: 12-ročná Popradčanka mala v krvi 0,68 mg/l alkoholu (cca1,3 promile), jej 14-ročná kamarátka 0,29 mg/l (cca 0,56 promile).

Prípad bude riešený mestskou políciou v súčinnosti s ÚPSVaR Poprad.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM