Martin Sýkora Basketbal

Dievčatá vo štvrťfinále: Poprad podľahol dobrým anjelom, ale teší sa na Šamorín

Popradské basketbalistky uzavreli nadstavbovú časť na domácej palubovke proti favoritovi a ašpirantovi na titul - košickým Good Angels. Tešia však na Šamorín.

Ilustračný obrázok k článku Dievčatá vo štvrťfinále: Poprad podľahol dobrým anjelom, ale teší sa na Šamorín
Foto: Peter Handzuš

Pod deravými košmi nič nové. Poprad doma podľahol favoritovi z Košíc. V zápase, v ktorom o nič nešlo, dostali v domácom celku priestor mladé dievčatá. Tréner Černický im totiž dal priestor na to, aby sa predviedli. Už v polčase však bolo jasné, kto je na palubovke pánom. Za dve štvrtiny domáce dievčatá zaznamenali 12 bodov a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Košičanky navyše nič nenechali na náhodu, keďže podtatranské basketbalistky v posledných dvoch zápasoch poriadne vyzvŕtali Piešťany i Ružomberok. Nakoniec sa prekvapenie nekonalo, Good Angels zaslúžene vysoko zvíťazili.

BAM Poprad – Good Angels Košice 36:85 (12:37)
Najviac bodov: Kudličková 11, Kupčíková 9, Hadačová 7 – M. Páleníková 12, Žirková, Theinerová po 11

„Som rád, že dievčatá k zápasu pristúpili maximálne zodpovedne. Poprad v ostatných dvoch zápasoch predviedol veľmi dobré výkony, či už v Piešťanoch alebo v Ružomberku a nevypláca sa takéto zápasy podceňovať. Klobúk dole, že to baby takto zvládli. Neprišlo veľké prekvapenie. Trafili sme 13 trojok, čo je úžasné číslo. Aj v tomto smere sme boli na tom lepšie. Celkové skóre ukazuje, na ktorej strane je väčšia kvalita,“ hodnotil po zápase tréner Good Angels Košice Peter Jankovič. Na druhej strane domáci kormidelník Milan Černický bol zhovorčivejší a nezabudol vyzdvihnúť najlepšiu popradskú hráčku. „Bolo to užitočné, i keď ten prístup nebol celkom v poriadku. Ospravedlniť sa to dá len tým, že sme mali štyri hráčky, ktoré sú v priamej rotácii. Viac som však očakával od mladých hráčok, že keď dostanú 15 – 18 minút, tak si niečo dovolia. Nakoniec to bolo slabšie v obrane a v útoku sa tiež nevedeli presadiť. Našou najlepšou hráčkou bola tá najstaršia – Lucia Kupčíková. Ide príkladom ako sa má pristupovať k zápasu, v ktorom už o nič nejde,“ povedal tréner BAM Poprad.

Foto: Martin Sýkora

Poprad sa teší na štvrťfinále. Vo vyraďovačke ho vyzve Šamorín. Séria sa hrá na dva víťazné zápasy. BAM začína doma v sobotu (10.3.) o 17:30 hod. Víťaz série postúpi do semifinále najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže. Podtatranské dievčatá chcú predovšetkým nadviazať na zápasy v Piešťanoch a na Liptove, kde tesne prehrali. „Zápasy v Piešťanoch i v Ružomberku boli z našej strany výborné hlavne v obrane. Ukázali sme, že máme svoju silu a na tom chceme stavať. Máme doma Šamorín a chceme cez neho postúpiť, aby sme znovu hrali v hornej štvorke,“ uzavrel Černický.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM