Pavol Krupka Kultúra

Začali sa Dni Dávida Husza. Túto významnú osobnosť Popradčanom priblížil komponovaný program

Komponovaným programom sa v popradskom Dome kultúry začali Dni Dávida Husza. Jeho základom bolo divadelné predstavenie o živote tejto osobnosti v podaní veľkých i malých Popradčanov. Hlavné úlohy stvárnili profesionálni herci zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Začali sa Dni Dávida Husza. Túto významnú osobnosť Popradčanom priblížil komponovaný program
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Pozoruhodný žvotný príbeh Dávida Husza, jeho význam pre mesto Poprad a v neposlednom rade jeho životné postoje sa stali námetom komponovaného programu, ktorým sa v sobotu začali Dni Dávida Husza. Dramatizované stvárnenie osudov tejto osobnosti sa na javisku popradského Domu kultúry prelínalo s videoprojekciou historických fotografií a s hovoreným slovom. V programe účinkovali Popradčania z radov amatérskych hercov, členovia tanečného klubu Super i malí tanečníci z folklórneho súboru Venček. Postavy Dávida Husza a jeho manželky Zuzany stvárnili spišskonovoveskí herci Matej Erby a Antónia Olšavská. Scenár programu podľa historických zdrojov zo Slovenského národného archívu a z Podtatranského múzea napísal Rudolf Kubus, ktorý predstavenie aj režíroval.

Divadelným predstavením sa v Poprade začali Dni Dávida Husza
16
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Divadelným predstavením sa v Poprade začali Dni Dávida Husza
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM