Peter Handzuš Kultúra

DIVADLENIE bilingvalistov pokračuje: Po Antigone v podaní spolužiakov videli Hamleta v profesionálnom prevedení

Len nedávno videli prváci bilingválnej sekcie Spojenej školy na Ulici Dominika Tatarku v Poprade tragédiu Antigona a pred pár dňami si pozreli ďalšiu klasiku – Hamleta.

Ilustračný obrázok k článku DIVADLENIE  bilingvalistov pokračuje: Po Antigone v podaní spolužiakov videli Hamleta v profesionálnom prevedení
Zdroj: Dnes24.sk

Kým antickú tragédiu si pozreli v naštudovaní starších spolužiakov z divadelného zoskupenia DIVBILINKY, Shakespearovo dielo si mohli vychutnať v podaní hereckého súboru Slovenského komorného divadla v Martine. Keďže režisér Dodo Gombár posunul známy príbeh Hamleta do súčasnosti, bolo toto netradičné spracovanie pre študentov zaujímavé. Nielenže herci mali oblečené rifle či mikiny, ale súčasťou rekvizít boli napríklad aj mobily a nechýbali ani „selfies“. Akýmsi bonusom bolo náhodné stretnutie gymnazistov s hercami, ktoré, samozrejme, fotograficky zdokumentovali. A tak sa skupinka žiakov môže pochváliť fotografiami s Marekom Geišbergom a Jánom Dobríkom.

Divadelné predstavenie však nebolo jediným program literárnej exkurzie do srdca Turca. Polstovka prvákov – bilingvalistov si prezrela aj Národný cintorín. Z výkladu fundovanej sprievodkyne sa dozvedeli, ktoré významné osobnosti slovenského politického, spoločenského a kultúrneho života našli miesto posledného odpočinku v niekdajšom centre slovenského národného života.

Nové informácie získali študenti aj v Slovenskej národnej knižnici. Prezreli si študovne a výpožičné pracoviská a pozrieť si mohli aj zaujímavé exponáty, ktorými SNK disponuje. Napríklad miniatúrny Korán či repliky prvotlačí kníh. Prváci sa zhodli na tom, že aj keď bol program náročný, priniesol im množstvo zaujímavých podnetov a informácií.

DIVADLENIE  bilingvalistov pokračuje: Po Antigone v podaní spolužiakov videli Ha
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM