Martin Sýkora Rôzne

Do ihriska desiatky tisíc eur: Sviťania investovali pre najmenších

Detské ihrisko v areáli Materskej školy na Mierovej ulici vo Svite v okrese Poprad v ostatných týždňoch vynovili a osadili tu nové herné prvky pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Do ihriska desiatky tisíc eur: Sviťania investovali pre najmenších
Zdroj: TASR

Detské ihrisko pri Materskej škole na Mierovej ul. vynovili. Podľa vedúcej oddelenia investičných činností, územného plánovania a životného prostredia na Mestskom úrade vo Svite Andrey Kromkovej na tento zámer bolo z rozpočtu mesta vyčlenených 52 690 eur.

„Realizácia nových herných prvkov detského ihriska bola nevyhnutná. Do tohto areálu sa v takejto miere neinvestovalo desiatky rokov. Keďže v minulom roku bol pre rekonštrukciu teplovodných vedení takmer celý rozkopaný, aj posledné staré herné prvky boli zdemontované a nebolo vhodné ich vrátiť naspäť,“ vysvetlila Kromková. V areáli materskej školy osadili 21 detských herných prvkov s bezpečnostným povrchom, ktoré sú určené pre najmenšie, ako aj najstaršie deti.

„Ide o pružinové hojdačky v tvare autíčka, lienky, štvorlístka, nachádza sa tu veľká hojdačka v tvare hniezda, štyri prekryté pieskoviská, hracia zostava v tvare mravca so šmýkačkou či tunel v tvare húsenice,“ vymenovala.

Nové ihrisko vybudovala spoločnosť Intersystem EU, s.r.o., Bytča. Vo Svite bola zriadená Štátna detská opatrovňa s jedným oddelením 16. septembra 1946. V auguste 1958 bola slávnostne odovzdaná do užívania nová budova materskej školy. V súčasnosti sa v objekte na Mierovej ulici nachádza osem tried, z toho sedem poskytuje celodenné vzdelávanie a starostlivosť a jedna trieda funguje s poldennou starostlivosťou a vzdelávaním.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM