Ľubomír Hudačko Hokej

Do Popradu prichádza elitný útočník: Vyžiadalo si to vážnejšie zranenia dvojice hráčov

Reprezentoval aj Kanadu na MS do 20 rokov, kde sa tešil zo zisku zlatej medaily, ku ktorej dopomohol víťazným gólom.

Ilustračný obrázok k článku Do Popradu prichádza elitný útočník: Vyžiadalo si to vážnejšie zranenia dvojice hráčov
Zdroj: Rastislav Búgel

Center Tyler Steenbergen sa stal novou posilou HK Poprad. Jeho pozícia bola donedávna kvalitne obsadená, ale zranenia Samuela Mlynaroviča a Jakuba Urbánka donútili športového riaditeľa klubu konať. HK Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Samuel Mlynarovič pauzuje pre zranenie dolnej časti tela, ktoré je dlhodobého charakteru a Jakuba Urbánka čaká operácia zraneného ramena, ktorá znamená predčasný koniec jeho sezóny.

„Po centrovi som sa obzeral dlhšie, ale keďže Samo Mlynarovič aj Jakub Urbánek hrali na tejto pozícii výborne, tak sme do toho nechceli nasilu zasahovať. Situácia sa ale zmenila, Samo je dlhodobo mimo a Jakub v sezóne dohral, tak som musel adekvátne reagovať. S Tylerom sme sa dohodli na zmluve do konca sezóny, v Poprade mu prajem veľa šťastia,“ ozrejmil dôvody športový riaditeľ klubu Július Koval.

Víťazný gól na MS

Tyler Steenbergen pôsobil v juniorskom veku v tíme Swift Current Broncos, s ktorým v jeho poslednej sezóne vyhral ligu WHL. V tom isto ročníku reprezentoval Kanadu na MS do 20 rokov, kde sa tešil zo zisku zlatej medaily, ku ktorej dopomohol víťazným gólom.

Ako draftový prospekt Arizony strávil nasledujúce tri ročníky na jej farme v AHL v kádri Tucsonu. Odtiaľ smeroval do fínskej najvyššej súťaže do tímu TPS Turku.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM