Monika Vengrínová Kultúra

Do Popradu zavítajú hudobné legendy: Pod Tatrami budú znieť hity Tublatanky

Kapela Tublatanka sľubuje počas svojho nadchádzajúceho turné pestrý program. Tešiť sa môžete na skladby z posledného albumu, ako aj na klasiku z toho prvého. Muzikanti počas šnúry neobídu ani Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Do Popradu zavítajú hudobné legendy: Pod Tatrami budú znieť hity Tublatanky
Zdroj: TASR

Slovenská kapela Tublatanka vyráža na turné, ktoré nazvala rovnako, ako aktuálnu výberovku hitov Cítim sa fajn (2012). V rámci série koncertov zavíta aj do Popradu, kde 24. apríla odohrá koncert v Aréne Poprad.

Program jarných vystúpení bude vraj pestrejší ako na minuloročnom turné, ktorým kapela oslávila 30 rokov existencie. „Objavia sa v ňom aj piesne, ktoré sme minulý rok nehrali, chýbať nebude titulná skladba turné Cítim sa fajn, novinka Nový vírus, na ktorú sme nakrútili video a na žiadosť fanúšikov pridáme aj obľúbenú skladbu Rieka ešte z nášho prvého albumu,“ prezradil spevák Maťo Ďurinda.

Tublatanka sa začala formovať v roku 1982. Kapela prvých desať rokov svojej existencie vystupovala v ľudových krojoch. Na konte má niekoľko albumov ako napríklad Tublatanka (1985), Skúsime to cez vesmír (1987), či zatiaľ poslednú štúdiovku Svet v ohrození z roku 2010. Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako Dnes, Môj starý dobrý kabát, Loď do neznáma či Láska drž ma nad hladinou.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM