Monika Vengrínová Šport

Do práce na bicykli aj v Tatrách: Na čele družstva je primátor

Do celonárodného projektu Do práce na bicykli sa zapojili aj Vysoké Tatry. Na čele tatranského tímu stojí primátor Tatier Ján Mokoš. Po ukončení projektu budú vyhlasované tímy i jednotlivci, ktorým sa počas mesiaca máj podarilo zdolať čo najviac kilometrov.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli aj v Tatrách: Na čele družstva je primátor
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt vyhlásilo ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja a zapojilo sa doňho tridsať miest a obcí na Slovensku. „Cieľom súťaže je motivovať ľudí, aby čo najviac využívali bicykel ako každodennú formu dopravy. Môžu tak prispieť k zníženiu negatívnych dopadov automobilovej dopravy vo svojich mestách a zároveň zlepšiť svoje zdravie. Prispejú k ochrane životného prostredia, ale aj ušetria nemalé finančné prostriedky. Navyše sa môžu pri svojich každodenných cestách aktívne stretávať so svojimi známymi,“ povedal národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Do súťaže prebiehajúcej v mesiaci máj sa môžu prihlásiť dvoj až štvorčlenné tímy. Podmienkou je čo najviac najazdených kilometrov z domu do práce a späť. „Každý deň sa robí podrobná štatistika, ktorú je po týždňoch potrebné odoslať na adresu koordinátora. Okrem pracovných dní sa započítava aj víkend, ak musel zamestnanec ísť do práce,“ konkretizuje pravidlá Michal Ovšonka, kontaktná osoba z Mestského úradu v Starom Smokovci, z ktorého sa do projektu prihlásilo štvorčlenné družstvo, na čele ktorého je primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš, nechýba tam zástupkyňa nežného pohlavia Eva Puškárová a ďalšími členmi sú Emil Nemešány a už spomínaný Michal Ovšonka.

„Bicykel patrí k tradičným dopravným prostriedkom v Tatrách. Máme tu veľa cyklistických trás a ďalšie skvalitňovanie služieb v tejto oblasti cestovného ruchu plánujeme aj v najbližšej dobe. Bicyklujú tu nielen mnohí domáci obyvatelia, ale množstvo ľudí využíva značené cyklotrasy aj z podhoria, preto sme považovali za samozrejmosť, že sa do takejto iniciatívy zapojíme aktívne,“ vysvetlil primátor mesta účasť tatranskej samosprávy na projekte.

foto: ilustračné

Do práce na bicykli aj v Tatrách: Na čele družstva je primátor
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM