Martin Sýkora Samospráva

Do práce na bicykli: Poprad sa opäť zapojil do celoslovenskej súťaže

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest. Mesto Poprad sa do súťaže zaregistrovalo 28.marca 2018.

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli: Poprad sa opäť zapojil do celoslovenskej súťaže
Zdroj: TASR

Mesto Poprad sa po roku opäť zapojilo do celonárodnej cyklistickej súťaže Do práce na bicykli . „V minulom roku sa v Poprade do súťaže zapojilo 15 tímov a 49 súťažiacich, ktorí spolu najazdili 8677,72 km a uskutočnili 1121 jázd do práce a z práce na bicykli. Keďže evidujeme rastúci záujem o túto súťaž, prihlásili sme sa opäť. Pevne veríme, že počasie bude v tomto roku priaznivejšie a počet kilometrov i jázd opäť zvýšime,“ uviedol lokálny koordinátor súťaže v Poprade Andrej Zreľak. Hlavným cieľom súťaže je podpora rozvoja nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, ktoré chce inšpirovať k vytváraniu kvalitných podmienok pre ekologické druhy dopravy. Je to zároveň výzva pre zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivácia pre zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo dopravy a výstavby SR a národný cyklokoordinátor.

Do práce na bicykli je súťaž určená pre všetkých obyvateľov slovenských miest, ktoré sa v termíne do 18.apríla 2018 a v zmysle štatútu súťaže oficiálne zaregistrujú na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Mesto Poprad sa do súťaže zaregistrovalo 28.marca 2018. Registrovať sa tak oficiálne môžu začať aj jednotlivé 2 až 4-členné tímy, ktoré vytvoria zamestnanci firiem, inštitúcií a organizácií. Tie budú počas mesiaca máj dochádzať do zamestnania na bicykli a budú si o tom viesť evidenciu na internetovej stránke www.dopracenabicykli.eu v zmysle štatútu súťaže. Registrácia tímov je možná až do 5.5.2018. „Jeden tím môže mať 2 – 4 členov, ktorí sú preukázateľne v čase trvania súťaže zamestnancami firmy, pod ktorej číslom IČO je tím do súťaže registrovaný. Z jednej firmy môže pochádzať ľubovoľný počet tímov. Každý tím musí mať minimálne 2 členov, najviac však 4 členov. Študenti uvádzajú IČO školy. Každý súťažiaci sa môže do súťaže zaregistrovať iba 1×,“ informoval komunikačný manažér popradskej radnice Marián Galajda.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM